Tommys premiärspelade på Upperudslogen

15 aug

Oj så vi har längtat efter denna danskväll vid Upperudslogen. Danskvällen då vi skulle få celebert besök från Finland i form av Tommys fina orkester. Så kul att åter få både se och träffa Tommys grabbarna Tom, Affe, Markus och Kent igen. Nästa år är det fyrtio år sedan Hans Martin startade denna fina dansorkester. När Hans slutade som sångare tog Tom över och har fört arvet vidare i samma stil. Dyngmogen dansmusik som de kallar det själva.

Vi hälsade på bandet och snackade lite. Sedan tändes lamporna och Affe räknade in till kvällens första dans. ”Har du en vän du kan väcka mitt i natten” fick inleda aftonens dans. Oj oj oj vilka applåder de fick efter första låten. Vart skall detta sluta tänkte jag. Tom tog till ordna och berättade om Vilket fantastiskt mottagande de fått när de kom till logen. Så kul att få komma till denna fina dansloge. ”En kvinna värd att älska” som låt nummer två och dansen var i gång.

Att publiken gillade det som hörde gick inte att ta miste på. Mycket applåder mellan låtarna. Det är precis så som det skall vara. Tommys levererade med besked kan man säga. Inte en enda dålig låt på hela kvällen. De bjöd på flera av sista största hits. ”En dag i taget” som blev framröstad till alla tiders finlandssvenska dansbandslåt av radio vegas lyssnare i Finland. En vacker låt skriven av Peter Grundström, och Camilla Andersson. Självklart bjöd de även på sin största hit från 1991 ”Vår Dotter” som Hans och Gunborg Martin skrivit. Den sistnämnda fick de spela två gånger under kvällen.

Sen var det dags för Markus att sjunga lite. Sedan var det dags för lite gammaldans innan kvällens paus. I pausen blev som vanligt kalasande på Anettes goda mackor och lite fika med orkestern. Grabbarna berättade hur bortskämda de hade blivit med all mat och fika innan dansen. Men det är så det är att komma till Upperudslogen. Här vet man hur man tar hand om orkestrarna på bästa sätt för att få dem att trivas.

Till denna dansen hade det kommit både långväga och kortväga gäster. Några som hade åkt extra långt var våra vänner Jessica och Märta från Uddevalla. Så härligt att ses igen. Så var det dags för Tommys att åter börja spela efter pausen. Det blev ”Till min kära” av Peter Grundström och sedan ”Är du min älskling än” som Janne Önnerud gjorde känd.

Sedan bjöd Tom på en underbar låt som heter ”Sacrifice” som Elton John spelat in. Här visade Affe bakom trummorna upp sina akrobatiska konster när han snurrade på trumpinnarna och skojade friskt. Det är precis sådana här danskvällar man aldrig önskade tog slut.

”Kjärringa min, kan inte spela dragspel” av William Kristoffersen från norska Ole Ivars med svensk text av Stefan Andersson som en gång var medlem i bandet fick de spela på begäran. De fick även på publikens och arrangörens begäran spela ”Vår dotter” en gång till. Och ännu en gång fick de stående ovationer av publiken. Sedan följde titelspåret från deras senaste skiva bjöd de på Våga vinna.

När de sista tonerna av kvällens sista dans ebbat ut blev det stående ovantioner som resulterade i ett extranummer. Oj oj oj vilket mottagande som vi fått sa Tom Käldström gitarrist, sångare och saxofonist. Trummisen Affe Tuomela, basisten Kent Vikstrand och keyboardisten Markus Stara höll med. Jag vill av hela mitt hjärta Tacka Tommys för en underbar kväll vid logen.

Publicerad: 2019-08-15 13:34:47

admin