Traditionsenlig midsommardans med Fernandoz

1 jul

Sedan 90-talet är det tradition att Gunnarskogs Idrottsklubb bjuder upp till dans på Gunnevi festplats. Det som började som en liten fest har med årens lopp utvecklats till en stor dans och musikfest. I år hade man liksom föregående år bokat in Fernandoz och Pia Pihlgrens orkester samt rockabillygruppen The Revivals . Värmländskt så det förslår.

Sedan tio år tillbaka har Fernandoz orkester på eftermiddagen gjort en spelning för FUB. Detta har skett i samarbete med Gunnarskogs IK. FUB Detta är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv. I år hade man utvecklat det hela så att även Pia Pihlgrens ställde upp och spelade en liten stund förutom Fernandoz och The Revivals.

Publikantalet för denna ”tidiga kvällsdans” har ökat för varje år som gått och det huir bara fler och fler vilket är mycket glädjande. I år blev det dessutom nytt publikrekord. Det är makalöst hur mycket folk det kommer från hela Värmland.

Jag kan ju lungt säga att glädjen stod högt i tak på dansbanan. Fernandoz kan verkligen bjuda på sig själva. Mycket önskelåtar av Fernandozhits blir det. Har man som Fernandoz släppt tolv alum finns det lite låtar att plocka av. Det är en fröjd att se alla glada miner på dansgolvet samt se hur roligt Fernandoz tycker detta är.

Så var det dags för Fernandoz att ta lite paus för att dricka lite kaffe. Då var det dags för The Revivals från Säffle att uppträda. De spelar enligt sig själva äkta, genuin rock n’ roll med rötterna i 50-talet. Klassisk rockmusik från tiden då jeansen var uppvikta, brylkräm var ett måste och bilarna var riktiga skönheter! Allt detta uppblandat med sin egen stil och moderna influenser. Och jag kan säga att dom gör det riktigt bra. Det är en riktigt bra hålligång från början till slut. Lite kul att de även har egenproducerat material.

Nu var det så dags för det andra värmländska dansbandet för dagen att ta sig ton. Ett band som inte haft speciellt långt att åka. Pia Pihlgrens från Åmotrsfors. Detta är ett erfaret, fräscht dansband som startdes 1993. Man spelar traditionell dansmusik i modern tappning. En styrka som jag tycker bandet har är att de spelar mycket eget material vilket har gjort att vi har skapat oss en egen profil och ett eget sound. Pias säregna och personliga röst har också gjort att de står ut bland mängden och eftersom de har totalt fyra stycken leadsångare i bandet kan repertoaren fyllas med många olika typer av låtar och stilar. Och ja måste säga att det låter riktigt riktigt bra om bandet. Deras egna låtmaterial är riktigt starkt. Ett band som jag verkligen kan rekommendera. Ett band som liksom Fernandoz bjuder så mycket på sig själva. Alla var riktigt glada över att även detta band spelade.

Sen var det åter dags för grabbarna från Torsby att spela igen. Mycket önskelåtar blev det även om de inte spelade den jag önskade höra. Men vad gör det när allt det andra som de bjöd på var så himla bra. Då ska man inte klaga. Som vanligt blev lite gästartister på scenen. Lennart ”Kaggen” Kagebo fick komma upp och sjunga ”Leende guldbruna ögon” med bandet. Som om detta inte vore nog så bjöds på fler överraskningar. Karlstads egen ”Mr Dansband” Kristian Jansson är en stor Fernandozfantast som reser land och rike runt för att höra sina favoriter. Han fick äran att bjuda på publiken på Fernandoz svensktoppshit ”Guld och gröna skogar” som toppade listorna i slutet av 90-talet. Ja ni hör ju själva vilket härlig kväll det blev. Mycket sång, dans, kärlek och värme. Och som vanligt när Lennart Björck från FUB var uppe för att tacka orkestern fick han löfte om de ställer upp nästa år med. Bara idrottsföreningen kör och hälsan är i stånd så kör vi. Stort tack till Gunnarskogs IK, Fernandoz, Pia Pihlgrens och The Revivals. Vi ses nästa år igen.

Publicerad: 2018-07-01 00:46:22

admin