Traditionsenlig nyårsafton med Drifters

10 jan
Drifters
Drifters

Nyårsafton är ju alltid en speciell kväll. Många förväntningar som ligger i luften. Vad ska det bli av denna kvällen egentligen? I år blev det som några tidigare år ett besök på anrika Brunnsparken i Örebro där Drifters som vanligt svarade för dansmusiken.

Innan vi drog i väg till parken så blev det lite mat hemmavid. Det blev helstekt flöskfilé med klyftpotatis och bearnaisesås. Det smakade mycket gott. Tanken var att vi skulle haft potatisgratäng. För att vara lite ”lata” hade vi köpt färdig gratäng. När vi skulle göra den klar fick vi till vår fasa (?) se att det var vitlök i den. Det doftade inte lite vitlök om den om man säger så. Så det blev till att snabbt ila till affären för att köpa nytt. Dock verkade alla ha bestämt säg för färdig potatisgratäng, för det var rensopat i diskarna. Men klyftpotatis är inte att förakta :)

Jag och brorsan på nyårsafton
Jag och brorsan på nyårsafton

Efter maten var det så dags att göra sig helt klar för avfärd mot Sveriges sjunde största kommun med 137 389 invånare. Visste ni att Örebro är en av de tätorter som har störst befolkningsökning i Sverige, under tidsperioden 2005–2010. Inte så illa pinkat.

Nåväl. Med lite skön 60tals dansmusik i form av Jack Rivers i högtalarna for vi så i väg mot Örebro. Väglaget var bra vilket kändes skönt. I bilen gissade vi lite på hur många som skulle komma till Brunnsparken. Vi gissade att det skulle bli runt 900-stecket som det brukar bli. Det skulle visade sig att vi nog hade ganska så rätt. Vi hörde ingen exakt siffra men folk gissade att det var runt 900 pers där. Annars har jag hört att gitarristen Ronny brukar vara en fena på att gissa någorlunda rätt antal dansgäster.

Brunnsparkens dansgolv
Brunnsparkens dansgolv

Vi anlände ungefär tjugo i nio. Det var lååång kö för att komma in, men eftersom vi hade förköpsbiljetter kunde vi bara gå för bi den långa kön. Det kändes skönt. I garderoben var det ordnat kaos eller vad man säger. Alla som ville lämna sina jackor samtidigt. Men den trevliga garderobspersonalen redde ut det hela bra. Stor eloge till dem.

I vanlig ordning höll jag på att säga så räknade Tom Nilsson in till det som var årets sista danskväll. Det skulle ju visa sig bli årets första också eftersom man spelade till en bit över 01.00
Riktigt trevligt att se alla festklädda nyårsdansare. En del som man annars ser på dans i jeans å t-shirt hade kvällen till ära slips och vit skjorta. Säg även en del som hade fluga. Jag var en av dem som skippat slipsen till förmån för den fina röda flugan.

Erica Sjöström
Erica Sjöström

Drifters med Erica var på sitt absoluta toppenhumör denna nyårsafton. Man har aldrig tråkigt när dom spelar. Erica är en sådana varm och härliga personlighet som bjuder så otroligt mycket av sig själv på scenen. En riktigt glädjespruta som tillsammans med övriga bandet ser till att alla skall trivas.

Strax innan tolvslaget kopplade man in Skansen i högtalarna och Jan Malmsjö som traditionsenligt skulle läsa Nyårsklockan lord Alfred Tennyson. Alltid lika högtidligt varje år att höra den. Efter detta blev det gemensam sång i parken i ”Du Gamla Du Fria” med Ronny som ”Allsångsledare”.

Sören och Eva från Brunnsparken
Sören och Eva från Brunnsparken

Sen var det dags för arrangören Eva Neogaard att säga någora ord om parkens arbete och läget som råder just för tillfället. Som jag skrivit om tidigare i bloggen komma man minska på danstillflällena på tisdagar. Och nu från och med 2013 kommer det även bli höjda entréavgifter Detta p.g.a skatteverkets beslut att momsbelägga hela deras verksamhet, från 1 jan 2012. Och då inte med kulturmoms på 6 %, utan med momssatsen 25 %, samt att man aviserats en rejäl hyreshöjning av lokalerna.

Men det var inte bara ”tråkigheter” man hade att berätta. Sören höll även han ett litet tal och passade på att bjuda alla på gratis dans på Brunnsparken. Nämligen den 12 Januari då Callinaz kommer på besök. Inte illa. Hoppas att alla sluter upp på denna enormt trevliga danskväll med ett nytt fräscht mogenband på scenen.

Mystisk bild på Tim och Stellan
Mystisk bild på Tim och Stellan

Som ni ser blev det lite bilder från kvällen. Svårast att fånga på bild var Tim som dom hade ”burat in”. Eller om man själv gjort det. Han satt bakom en plastvägg och spelade. Jag antar att man gör detta för att de övriga i bandet inte bara ska höra trummor, utan att dom får höra det de vill höra i sina monitorer och menhörningar. Men även för att publiken ska få en korrekt ljudbild via PA:t (högtalarna) och inte direkt från trummorna. Nu känns det som om jag krånglat till det tillräckligt så jag tror vi släpper detta ämnet nu och nöjer oss med att konstatera att bilden på Tim blev som den blev.

Anton och Ronny
Anton och Ronny

Der blev onekligen en mycket fin avslutning på 2012 och en fin början på 2013. Underbart att få dela nyåret med en massa dansglada människor. Och sist men absolut inte minst Drifters orkester om bjussar så enormt mycket på sig. Till publikens stora förtjusning spelade man några låtar extra.

Efter lite fotografering med bandet var det så dags att åka hemåt i den något kylslagna nyårsnatten.

Jag och Erica Sjöström
Jag och Erica Sjöström
Publicerad: 2013-01-10 22:24:44

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.