Tremolo från Österbotten överraskar

24 nov
Tremolo
Tremolo

Tremolo är ett österbottniskt dansband som har en mångsidig och medryckande repertoar. Tremolo har funnits sedan år 1997 och vi började spela som en trio. År 2007 blev det byte av en orkestermedlem men man fortsatte som trio. Orkestern utökades år 2014 med en gitarrist. Kvartetten spelar på offentliga danser, bröllop och andra privata tillställningar.
Bandet består av Kim Eriksson på sång och Bas, Sture Nyman på trummor, Johnny Risberg på piano, dragspel och saxofon samt Niklas Norrgrann på gitarr. På vår repertoar finns allt från vals och tango till Rock n´Roll och klassisk dansbandsmusik. Låtarna är till större delen covers men en del egna låtar finns också. Bandet betecknar sig inte som supermoget. Liter mer åt Streaplershållet. Man spelar ungefär 2-3 gånger i månaden.

Tremolo
Tremolo

Under sommaren 2014 spelade man in den nya singeln ”Sakta med säkert”. Detta är en singel med 2 låtar på. ”Sakta med säkert” är signerad Leif ”Mulle” Melander och Peter Nord. I spår två ”Ensamma steg” har ”Mulle” haft hjälp av Thomas Wikström. Plattan är arrangerad och producerad av Tom Käldström känd från Tommys orkester och Kjell Lolax.

”Sakta med säkert” är en pigg bugglåt som sätter sig vid första lyssningen. Kim Eriksson har en härlig röst att lyssna på. Det låter fräscht, en blandning mellan två av Sveriges största dansband Donnez och Streaplers. Detta lovar gott och jag vill höra mera.

Spår två ”Ensamma steg” är av det lugnade slaget som inleder med saxofon. Kan bli en riktig floorfiller framåt småtimmarna på en dansloge i Finland. Blundar man kan man se det framför sig. Tänk er en het sommarkväll, Tremolo på scenen och en fullknökat dansgolv. Fina körer har man även det fått till på detta spår.

På det stora hela en utmärkt singel som inspirerar till att höra mera av denna kompetenta kvartett. Bra jobbat!!!

Publicerad: 2014-11-24 19:01:18

admin