Trevlig fredagskväll med Junix

10 sep

Det är trevligt att åka ut på dans. Det är också väldigt trevligt att besöka nya dansställen och platser. Ett dansställe som jag aldrig hade besökt tidigare utan bara passerat var folkets hus i Lesjöfors. Nu skulle Eskilstuna orkestern Junix spela upp till dans där. Lesjöfors är väl inget ställe man associerar med dans kanske. Men faktum är att man dansar här några gånger per år tack varje ortens lokala pro-förening. Det är ett mycket fint Folkets Hus de har i Lesjöfors. Finare än vad jag trott när man sett hur huset ser ut på utsidan. Men det är väldigt fräscht.

klockan sex började dansen. Sven och Kjell och Gunnar gjorde sig redo för aftonens första dans. ”Gå inte nu” och ”Tiden den går” skulle de inleda med. Ut på dansgolvet gled dansparen. En fin inledning och lite snabbare tongångar i ”En dag i sänder” först sedan ”Tänk att få leva” på detta så var kvällen i gång. Mycket trevlig kväll med bra musik och glada dansare. Det fanns plats för fler golvet. Men vi som var där höll i gång i alla fall och det för väl ses som det viktigaste.

Junix varvade bugg och foxtrot med både, schottis, vals, hambo och tango. Lite variation förnöjer som man brukar säga. Och publiken ör med på noterna och dansar. Då bandet Junix existerat i över 40 år och man har medlemmar som tillsammans har erfarenhet som heter duga har man en stor kista att ösa låtar ur. Dags åter att sänka tempot och farten. ”Små nära ting” sjöng Kjell följt av ”Love letters in the sand”. Sven plockade fram saxen flitigt under kvällen för att blåsa till det lite. Förutom sax bjöd han även på lite flöjtspel till publikens förtjusning.

Efter en stund så var det så dags för kvällens paus. Det blev en god macka och lite päronsoda. Pratade med en del dansare och alla var rörande överens om att detta var en mycket trevlig kväll men att det inte hade gjort något om det fanns lite mer dansant folk på plats.

Halvlek nummer två stod på menyn. ”Du finns här i mina tankar” sedan kommer ”Varje steg”. Så mycket applåder de fick av publiken. Tack ska ni ha sa Kjell spontant vilken trevlig publik fyllde Gunnar i med. Sven hade hängt på sig saxen. ”Bara om du vill”. Junix har även egna låtar på repertoaren. En av dem är ”Sandra” Gunnar själv knåpat ihop. En stark låt som blivit en favorit hos mig och även hos min bror.

Som vanligt när man har det trevligt går tiden allt för fort. Vi var framme vid kvällens sista dans. Gunnar tackade publiken för en trevlig kväll, Kjell tog hand om och sjöng sista dansen ”Min seniorita” innan Sven skulle avsluta väldigt snyggt med att blåsa ”No matter what” på sin saxofon. Publiken klappade ivrigt i händerna. Oj, oj vilken kväll tack för alla fina applåder de värmer så gott. Lite snack efteråt innan vi tackade alla och började rulla hemåt. Tack Lesjöfors detta var riktigt trevligt och kul. Tack Junix för kvällen ni gav.
Nästa dans i Lesjöfors Folkets Hus är med Remix den 11 november med tiden 18.00 – 22.00

Publicerad: 2022-09-10 16:37:27

admin