Trevlig kväll med kalmariterna Rose-Maries

25 okt

rosemariedfs1601

En trevlig onsdagskväll i slutet av Augusti besökte jag Degerfors och deras vackra folkpark. Där var det traditionsenligt trivseldans till Rose-Maries trevliga orkester från Kalmar. Ja det är ju inte tradition att de spelar upp där varje onsdag. Men en gång om året besöker de parken. Och denna onsdag var det som sagt deras tur att spela upp i parken.

rosemariedfs1602

Detta är en mycket välspelade och trevlig orkester som jag gärna upplever live. Bandet startades 1970 av Rose-Marie och Evry Gustafsson, föräldrar till Ola Gustafsson, som idag driver bandet tillsammans med sin fru Berit. Utgångsorten är numera Ljungbyholm, som ligger strax söder om Kalmar. Bandet har idag 4 medlemmar. Berit Gustafsson på sång och gitarr. Ola Gustafsson hanterar Gitarr, saxofon, dragspel, munspel samt att han sjunger en del med. Matz Ålund som varit med i Tonix sen vi fick färg-tv spelar trummor. Sedan har vi Magnus Håkansson som även han spelat i Tonix. Här spelar han klaviatur och dragspel.

rosemariedfs1603

Kvällen i Degerfors blev en riktigt trevlig kväll som lockade mycket dansant gäster från när och fjärran. Fyra personer från publikrekord. Inte illa. Det vittnar lite om deras popularitet. Rose-Maries har en perfekt mix mellan egna och andras låtar. Klassiker som de flesta kan sjunga med i. Sen lägger det in en och annan instrumentallåt med för att krydda till det lite extra. Med detta sagt får man aldrig det tråkigt när man dansar till Rose-Maries eminenta orkester.

rosemariedfs1604

Kvällen i Degerfors artade sig till bli så där genomtrevlig som det bara kan bli Degerfors där Manne med personal ställer till med dans. Roligt att det kom så mycket folk som det gjorde denna förtjusande sensommarkväll. Jag tog en hel del bilder denna kväll som ni kan beskåda här men även på danslogen.se där merparten av de bästa publikbilderna hamnar. Härligt med den respons man får på dessa.

rosemariedfs1605

Orkestern var på sitt absolut bästa spelhumör denna afton. Berit och Ola sjunger med den äran. Mycket bra låtar denna afton. Gammaldansen gick som ett jehu. Kanske inte så konstigt eftersom dom typ är sverigebäst på gammaldans. De kan ju som Rose-Maries bjuda upp till en kväll med enbart gammaldans som så önskas. Och det märktes att publiken var med på noterna denna kväll. Massor med applåder och tjoande. Då måste det vara lätt att spela. Och sen kom jag att tänka på en sak. På vilket annat jobb får man applåder på jobbet? Även om dansbandslivet har en baksida så måste tiden på scenen vara underbar.

rosemariedfs1606

Sammanfattningsvis blev det en perfekt kväll med härligt sensommarväder. Bra musik och med en underbar danspublik. Det är just sådan där kvällar som man plockar fram när vinden viner och löven far omkring där ute. Bjuder nedan på lite fler bilder från denna kväll. Och som jag skrev tidigare så finns fler på www.danslogen.se
Tack samtliga inblandade för en trevlig afton.

rosemariedfs1607

rosemariedfs1608

rosemariedfs1609

rosemariedfs1610

rosemariedfs1611

rosemariedfs1612

rosemariedfs1613

rosemariedfs1614

rosemariedfs1615

Publicerad: 2016-10-25 22:29:59

admin