Trevlig musikafton med Trio med Bumba

30 aug

I dag blev det en sväng till Granbergsdals hytta för att lyssna på ett stycke svensk musikhistoria. Ett dansband som lyder under namnet Trio med Bumba.

Trio me’ Bumba är en svensk musikgrupp som bildades i maj 1957 på Söder i Stockholm. Medlemmarna sedan start har varit Jan Harg, Bertil Lindblom, Tommy Wener och Jan-Erik ”Bumba” Lindqvist. Sångaren Tommy Wener avled 2002 och ersattes av Rolf Larsson.

Trio me’ Bumba var som störst under 1960-talet då de tävlade om publikens gunst mot andra populära orkestrar som Sven-Ingvars och Sten & Stanley. De slog igenom 1963 med Spel-Olles gånglåt som låg 30 veckor på Svensktoppen

Gruppen har spelat in över 250 melodier på skiva och belönats med ett flertal guldskivor. Deras mest kända låt är Man ska leva för varandra som utkom på singel 1968.

Dessvärre var inte vädergudarna på våran sida idag. Regnetöste ner som bara den innan deras spelning. Men lagom till att klockan slog tre och de skulle börja så började det spricka upp igen och solen började kämpa sig igenom.

Men det var inte enbart Trio med Bumba som underhöll och bjöd på trevlig musik. Det musikaliska programmet var uppdelat i två delar. I första delen fick vi höra Carl Erik Thörn. Han turnerar land och rike runt igen för fullt. Sedan 2011 tillsammans med sin fru, Adorena Thörn. Sedan 2017 bjöd han in ”Trio Me’ Bumba” att vara med på deras turneer. Så då kan ni tänka er att det blev en riktigt blandat program. Carl-Erik och hans fru sjöng fantastiskt bra åbde var för sig och tillsammans.

Norrlänningen Carl Erik Thörn började sin artistverksamhet med att vinna titeln, ”Norrlands bästa vokalist”. Han gick vidare via Radio och TV och är numera en rutinerad och efterfrågad svensktoppsartist. Han var enormt stor på 60- och 70- talet. Några av hans mest kända låtar som han bjöd på är ”Säg Vackra Små Ord Till Mej”,”Du Var Mitt Liv” och kanske hans mest kända ”Jag Vill Dansa Med Dig”.

Efter pausen var det dags för Trio med Bumba att göra entré. Det blev en massa härlig musik och en hel del anekdoter från olika spelningar som de varit med om. Självklart bjöd de på några sina absolut största låtar ”Man ska leva för varandra”, ”Välj dina ord” och ”Spel-Olles gånglåt”. Det var många i publiken som hade goda minnen från danskvällar tillsammans med Trio med Bumba. Jag tror banne mig att det spelat i nästan varenda folkpark, folkets hus och festplats som finns i Sverige. När de började sitt turnerade for de runt i en Volvo ”Droska”. Efter det blev det några busar innan man de sista åren som turnerade orkester körde med släp, 1985-2011.

Det hela artade sig till en mycket trevlig musikalisk eftermiddag vid Granbergsdals Hytta. Gott fika fans det att inhandla i pausen. Och vädret, ja det blev ju bra till slut.

Publicerad: 2019-08-30 17:22:44

admin