Trivsam danskväll med Tomaz & CO

15 jul

Denna kväll i Degerfors spelade Tomaz & CO. Ett nytt band för mig som jag inte hört tidigare. Orkestern består av Tomas Eriksson som spelar gitarr och sjunger. Han har tidigare varit med i Löpsjötorparns från Katrineholm. Sedan har vi Stig Sundin som spelar klaviatur och sjunger. Han har bland annat varit medlem i Leif Hultgrens från Karlskoga och ett band som kort och gott kallade sig för dansbandet. Det är alltid lika trevligt att höra orkestrar man inte hört förut. Jag visste om bandets existens men har aldrig hört dem live.

Vädret var lite ostadigt denna kvällen. Men solen försökte tränga sig genom molnen. ”Möt mig i Stockholm” och ”Jag vill dansa med dig” fick inleda kvällen här i Degerforsparken. Lite bättre fart i dans nummer två. ”Om änglar finns” och ”Älskar älskar inte”. Två härliga melodier. Några buggar i mitten medans de flesta svänger runt i en snabbare foxtrot. jag tycker Tomaz & CO har mycket bra låtar på sin repa. Många härliga låtar som inte alla andra spelar. Det skall grabbarna ha stort plus för.

Plötsligt så får bandet ackompanjemang av ett regnväder. Man man säga att hela himlen öppnade sig för att citera en låttext av dansbandet Hedez. Då är det tur att det är tak över dansbanan. Men publiken är lika glad trots lite regn utanför. Så aviserar grabbarna att det i nästa dans kommer bli en schottis men först lite lugna tongångar.

Efter det obligatoriska kaffevalsen så var det så dags för lite gott fika i serveringen. Pratade med en del dansare som tycker precis som mig att det idag bjuds på mycket fin dansmusik.
Regnet har flugit sin kos och solen har tittat fram igen. Dags för bandet att starta andra halvan av kvällen.

Med facit i hand blev det som det brukar bli i Degerfors. Trevlig musik och härlig danspublik. Det var första gången men absolut inte sista gången som jag besöker Tomaz & CO. Ett band som jag kan rekommendera om ni vill dansa till goa danslåtar. Tack grabbar för en fin danskväll.

Publicerad: 2022-07-15 00:50:08

admin