Trivsam onsdagsdans med Strike i Degerfors

6 jun

strikedfs1501

Så var det dags att besöka Degerforsparken för första gången i sommar för min del. För dansmusiken svarade ett toppengäng från ”Glada Hudik” som kallar sig för Strike. Dom har spelat i Degerforsparken förr och är välkända hos danspubliken. I år hade dom med sig en ny medlem i bandet. Man har ersatt tidigare klaviaturspelaren Micke med Christer.

I dag var det bara pappa och jag som besökte parken. Vi anlände parken som denna dag badade i solsken. Arrangören Manfred Sundbom har verkligen kontakten med vädergudarna. Under förra året var onsdagarna med regnväder lätträknade.

strikedfs1521

Klockan slår sju och Roland räknar in till kvällens första dans som består av låtarna ”Den tid vi behöver” och ”Minnenas Alle”. På ett litet kick så fylls dansgolvet av glada dansare. Det blir en hel del hälsande på folk man känner igen. Det kändes så otroligt kul att åter igen vara på plats i denna enormt fina park. Dags att dra upp tempot i nästa två melodier. ”Sommar sol varma vindar” av Vikingarna följt av Lasse Stefanz svängiga ”Oklahoma”. Efter det blev det

strikedfs1508

När bandet spelat fyra ”moderna” låtar var det dags för den första gammaldansen för i afton. Som traditionen bjuder eller den oskrivna regeln blev det en schottis. Full fart var det på dansgolvet när det vankades gammalt. Det märks att man har kul på dans här i Degerforsparken. Det hela blev en riktig trevlig kväll till en riktigt trevligt gäng från Glada Hudik som funnits sen 2004. Man kan skämtsamt säga att det blir en riktig fullträff för att citera deras slogans.

strikedfs1519

Lite snabbt på detta fick det bli. Dom spelade en härlig bugglåt som heter ”Rock’ roll och högt i tak” som jag verkligen gillar. Tillsammans med den spelade dom en låt som både Sannex och Flamingokvintetten spelat in, nämligen låten ”Flickorna från Göteborg”. En riktigt fräck låt tycker jag. Efter några låtar var det så dags för paus. Pappa och jag gick upp till serveringen för att äta goda mackor som personalen gjort i ordning. Vad gott det smakade.

strikedfs1516

Efter paus var dansen i gång igen. ”Kan man älska någon på avstånd” och ” Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad” är två låtar som Strike tycket passar bra ihop. Och jag pch alla andra dansare i parken är benägna att hålla med. Det är inte många som kan stå still när bandet spelar upp till dessa härliga låtar.

strikedfs1510

På repan blandar mycket evergreens med nyskrivet material. Man har även en del egna låtar på repertoaren. Bland annat låten ”Förväntan” som man framförde tillsammans med låten ”Du och jag” som Sven-Erics en gång i tiden spelade in. Man har faktiskt fler låtar av detta band på menyn. Det beror lite på att Tobba Sjöström i bandet en gång varit medlem i det bandet.

strikedfs1515

Tiden går som sagt fort när man har kul. Kvällen började lida mot sitt slut. Det var en härlig danskväll som man hade att se tillbaka på. Och jag är helt övertygad om att fler i publiken kunde skriva under på det samma. Efter att dom sista tonerna ebbat ut tackade jag sedvanligt och orkestern och tog några gruppbilder på dom. Nöjda och glada satte vi oss i bilen och kryssade sakta hemåt till Kristinehamn genom Björneborg.

Den 19 juli är Strike tillbaka i Värmland Då spelar dom nämligen upp till dans på Upperudslogen i Molkom där PRO Nyhed har

Här följer fler bilder från kvällen

strikedfs1512

strikedfs1513

strikedfs1507

strikedfs1506

strikedfs1505

strikedfs1504

strikedfs1503

strikedfs1517

strikedfs1509

strikedfs1518

strikedfs1520

strikedfs1502

Publicerad: 2015-06-06 23:18:14

admin