Trivsamt på logen med Frykmans & Tina

7 jul
Frykmanz med Tina Copyright: Markus Redman
Frykmanz med Tina Copyright: Markus Redman

Hembygdsgården i Kristinehamn är en riktigt skön oas några kilometer från Kristinehamns innerstad/centrum. Här kan ta en fika på Norrgården och ”bara bara” när vädret så tillåter. Man kan ju åka hit oavsett väder men det är betydligt trevligare med solsken. Solsken var det denna torsdag då jag bestämde mig för att besöka hembygdsgården.

Den gamla träskylten Hembygdsgården
Den gamla träskylten Hembygdsgården

Denna torsdag då jag besökte denna pärla var det dessutom dans på logen. Man har dans lite då och då till lokala dansband som spelar. Tyvärr är deltagande inte så stort som man önskade. I år har man frivillig entré för dansens fortlevnad. Så man hoppas på stora sedlar i låan. Det är synd att inte fler kommer hit och dansar. Det är ju ett sådant underbart ställe att dansa på. Här finns vacker natur, gott fika, trevliga orkestrar. Vad mer kan man begära?

Danspublik
Danspublik

Programmet för 2014 är enligt följande. 22/5 Kristinehamns Dragspelsklubb, 5/6 Kennings, 19/6 KJ:s, 3/7 Frykmanz med Tina, 17/7 Ina & Gänget, 31/7 Temix, 14/8 Kristinehamns Dragspelsklubb, 21/8 Sam & Marianne. Det bjuds alltid på fin mogen dansmusik med låtar som de flesta känner igen. På säsongsavslutningen den 21/8 är det Gilledanser som står på menyn.

frykmanz1407

Frykmanz med Tina är en duo som består av Bertil Frykman och Tina som jag tyvärr inte vet efternamnet på. Dom åker ut och spelar på diverse trivseldanser och andra trevliga evenemang. Dom har gett ut en ny cd som jag köpte av dem. Då jag är storsamlare av skivor är det alltid trevligt att utöka samlingen med lite mindre kända band. Skivan med Frykmans med Tina är riktigt trevlig och innehåller både eget och covers.

Denna torsdag var det hyfsat mycket folk som besökte logen för att ta sig en sväng om. Några stannade till på sin promenad och dansare några låtar medans merparten stannade hela kvällen. För många som kommer hit och dansar är det sociala med fika i pausen minst lika viktigt som dansen Det bjuds på flera kända låtar och jag ser en och annan som sjunger med i texterna.

Dansen i full gång
Dansen i full gång

När det gäller låtar kan det vara ibland att man hör en låt med ett band men den fastnar inte. Men sen så hör man låten med något annat band och då blir det en Aha-upplevelse över hur bra låten är. En sådan upplevelse fick jag på logen när Tina sjöng den otroligt fina låten ” När vi måste ta farväl” av Åsa Karlström och Mats Larsson som Bengt Hennings spelat in. Så den snurrar just nu i mina lurar när detta inlägg skrivs.

Logen
Logen

Klockan drar sig mot 22.00 vilket betyder att det är dags att runda av denna kväll.
Det kändes lite skönt att inte ha så lång väg hem efter dansen. Man var ju hemma redan efter tio minuter. Och det är inte ofta som det händer. Tack till samtliga inblandade som arbetar för dansens fortlevnad vid Hembygdsgården Kristinehamn. Jag hoppas detta inlägg kan göra så att fler åker dit på dans.

frykmanz1407

Publicerad: 2014-07-07 01:55:11

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.