Skivrecension: Trond Aaages – Trenger deg

14 mar

trondaages

Trond Aaages – Trenger deg
Betyg: 3
Antal melodier: 12
Speltid: 37:00

Trond Aaages är en duo från Norge som består av Trond Aarstad på dragspel, klaviatur och sång samt
Aage Fløitmoen på gitarr, saxofon och sång. Duon åker runt på små dansfester, danspubar och kort sagt där man vill ha dans.

Nu är man ute med sin första sitt första album med titeln ”Trenger deg”. Är du den som känner dig trygg med gamla kända låtar är detta plattan för dig. Av plattans tolv låtar är elva låtar covers som andra band spelat in många gånger förr och varit flitigt spelade på radio. Man har en originallåt ”Kan noen gi et svar” av Aage Fløitmoen som han skrivit till Tor Rønningen. Om det kan man tycka mycket. Personligen hade jag gärna sett att man fått med några nya låtar för att profilerat sig lite mer. För jag är övertygad om att det finns duktiga låtskrivare i Norge som kunnat bidra med låtar.

Jag har dock inte hört Trond Aages live med antar att skivan speglar så som man låter en hel danskväll. Det är varierande dansrytmer.

Bland låtarna på skivan märks ”Kristina Från Vilhelmina” som vi alla vet skrevs av Rune Wallebom, ”Lys og varme” av Åge Alexandersen, ”De ensammas promenad” av Mikael Wendt och Christer Lund samt ”Trøndebura” av Olav Indal.

På det stora hela är det dock en trivsam platta med härlig sång av Aage Fløitmoen. En enkel produktion som man spelat in i Bjørn Waalers studio i Maura. Man skall kanske inte jämföra dem med produktioner från t,ex Tylden. Men som sagt. Lite mer egna låtar så hade man hamnat lite högre upp på betygsskalan. En helt okej platta ändå. En stark 3:a i betyg. Och fortsätt gör det ni är bra på Trond Aages. Åk ut och glädja folk på dansgolvet.

Publicerad: 2016-03-14 19:21:58

admin