Tunnelbanan

16 feb
Tunnelbanan Foto: Kanal5play.se
Tunnelbanan Foto: Kanal5play.se

Jag har fastnat för en dokumentärserie som sänds på kanal5.
Det är underjordens hemliga liv som blivit tv-program. Där man får får följa människorna som försöker göra tunnelbanan till en säkrare plats för resenärerna.

I serien får man se utryckningar när larmet går om rökutveckling, ser personalen förbereda sig för anstormning av fotbollssupporters när det är derbydags och hänger med när älskade nallar tappas bort och återfinns. På SL:s trygghetscentral ger de 3900 kamerorna en bild av vad som händer i vagnar, tunnlar och på perronger så att personalen kan se till att hjälpen kommer fram.

Över en miljon människor kliver varje dag på och av tunnelbanan för att ta sig till och från arbete, hem, skola, träning och uteliv. Pendlare, turister, original och tunnelbanepersonal möts på 100 stationer och färdas på den totalt 100 kilometer långa rälsen.

Jag såg programmet i går och fastnade direkt. Dessa personen som jobbbar där är riktiga hjältar tycker jag. Med så mycket skit som dom får utstå. Men det verkar också finnas en hel del omtanke och kärleken ”där nere” med.

Så har du inte sett programmet bör du ta dig en titt på kanal5play.se

Publicerad: 2012-02-16 00:49:49

admin