Underbara Matz Rogers i Storfors!

11 feb
Matz Rogers buss
Matz Rogers buss
Matz Rogers har riggat upp
Matz Rogers har riggat upp

Det är något speciellt med saxar i dansband. Ännu mera speciellt med två saxar. Det var just två saxar som jag fick uppleva idag. Jag besökte nämligen söndagsdansen Storfors där Matz Rogers från Fryksdalen bjöd upp till dans. Vi packade fikakorg och for upp till ett vintrigt Storfors.

Matz Rogers in action
Matz Rogers in action

Matz Rogers spelar genuin mogen dansmusik med mycket saxar. Det gillas! Man inledde kvällen med fyra lugna danser för att sedan växelvis spela 2 lugna 2 snabba med var 4.e gammal. Det märks att Matz Rogers gillar det dom gör. Idel glada miner på scenen som smittar av sig på danspubliken.

Underbart med två saxar
Underbart med två saxar
Roger och Lennart
Roger och Lennart

Orkestern Matz Rogers startades redan i mitten av 70-talet. Ska man hårdra det dela så har dagens sättning har spelat ihop sen 2012, där gitarristen Ulf Gullbrant är det färskaste medlemmen i bandet. Samtliga medlemmar har sedan 60-talet spelat i olika konstellationer. Så ni förstår att det är rutinerade musiker på scenen denna afton.

Roger och Janne
Roger och Janne

Många var dom som jag pratade med som öste beröm över orkestern. Just detta att dom har två saxar gillar jag säger en dansare som är på plats i stort sett varje söndag i Storfors.

matzrogv1403

Orkestern spelar på och aviserar att man snart är framme vid det som kallas ”Kaffevalsen”. Alltså lite vals innan det är dags att gå på kaffepaus. Här kan man snacka dom äkta spelglädje. Funderar lite skämtsamt på hur många verser det är på vissa gammaldanslåtar. Men kul har dom, både på golvet och på scenen. Det är ju det som är huvudsaken.

Jag har ju hyllat bandet för sina två saxar och deras fantastiska instrumentala saxlåtar.

Matz Rogers in action
Matz Rogers in action
Ulf och Calle
Ulf och Calle
Matz Rogers
Matz Rogers
Publicerad: 2014-02-11 09:29:36

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.