Underbart trevlig kväll med Sounders i Forshaga

9 nov

soundersfhaga1510

Det var ett tag sedan som jag såg Sounders live. Plasten var Malungs dansbandsvecka och dom spelade nonstop med Mona Gs orkester. Då var det ett band som jag tyckte var så där lagom. Nu har det som sagt gått några år och man har bytt medlemmar sen sist. Bandet består idag av Staffan Cederqvist på klaviatur, Henrik Gillenheim på sång, klaviatur och dragspel, Christer Sosa på trummor, Anders Alm på gitarr och sång samt André Polgary som spelar gitarr och sjunger. Och den 23 oktober spelade dom i Forshaga Folkets Hus tog jag chansen att uppleva dem live igen. Jag har ju haft mina tentakler ute och hört att dom skulle spela riktigt bra mogen dansmusik. Detta besannades med råge. Herregud vad bra Sounders var. Spelade varierad dansmusik med allt från Vikingarna, Rockabilly låtar av Playtones, Bugglåtar från Streaplers, 50 och 60-talslåtar plus en drös av egna originallåtar. Med denna mix kan ni ju förstå att det blev en succé

soundersfhaga1501

soundersfhaga1502

soundersfhaga1512

Det var lite skralt med folk i början men efter hand började dansfolket droppa in och det blev en riktigt trevlig kväll till slut. Bandet hade en något hög ljudvolym i början men detta rättades ganska snabbt till och det blev väldigt behagligt. Detta med ljud är alltid lite trixigt då det kan finnas många åsikter om detta. Men Sounders skötte detta med den äran. Det jag faste för denna kväll var lite av det jag skrivit om tidigare. Variationen med låtvalet. Jag tror det fanns något för alla som var där. Det är exakt så det skall vara.

soundersfhaga1503

soundersfhaga1504

soundersfhaga1514

soundersfhaga1505

Sounders upplaga 2105 är något som jag verkligen kan rekommendera om du vill ha en trevlig kväll. Inte en enda dålig låt på hela kvällen säger ju en del. Mycket applåder blev det under kvällen. Här i Forshaga vet publiken hur man visar uppskattning av bra dansmusik. Jag hörde ingen som opponerade sig negativt om kvällens orkester. Det enda jag hörde var en man som hade åsikter om pausmusiken.

soundersfhaga1506

soundersfhaga1507

soundersfhaga1515

soundersfhaga1508

Sammanfattningsvis blev det en trevlig kväll med grabbarna från västkusten. Och har du som läser detta möjligheter att uppleva detta band som i år firar 40 år som band så skall du absolut ta chansen. Du kommer inte att bli besviken. Efter lite efternsack for vi hemåt i natten. Tack Sounders för en underbart trevlig kväll.

soundersfhaga1509

soundersfhaga1513

soundersfhaga1516

Publicerad: 2015-11-09 00:44:00

admin