Utebliven glass vid Berget i Degerfors

14 jul

Laddade vid trevliga Berget i Degerfors. Här är det fint bara strosa runt. Dessvärre var jag här väldigt sent så allt förutom caféet var stängt. Men jag tänkte att det gör inte så mycket. Man kan ju alltid ta lite fina bilder och njuta av en glass. Glass ja…. Nu kommer man till det där tråkiga när man är allergiker som mig. Jag är ju som en del av er vet allergisk mot all form av nötter, mandel och choklad. Så det här med att köpa glass är inte helt enkelt.

Choklad verkar vara ett mycket populärt ämne som man gärna doppar glassar i och fyller igen strutar med för att få mer stabilitet. Såg en trevlig glass som heter ”ordgubbsstrut” som innehåller Jordgubbsglass med jordgubbssylt. Men vad bra, det lät ju gott. Men så börjar man lusälsa innehållsförteckningen: ”choklad (blockchoklad [socker, kakaomassa, kakaosmör, solroslecitin], cocosfett, solrosolja, kakao), arom.” Där försvann den. Sen fanns det någon lunchbägare men vanilj som ja ja.. också innehåll nötter och choklad. Men ”Stråbärry” den borde väl kunna funka eller nej den var visst doppad i vit choklad. Och Kling Glasa ”Vaniljstång” finns inte med på karan. Och lakritsglassen var tydligen slut. Suck…. så det blev att vandra ut från cafét glasslös. Ingen skugga skall falla på Berget Degerfors eller Kling Glass. Jag vill bara belysa hur enkelt det är att köpa glass som allergiker. Men har de lösglass är Klings Glass oslagbar. Godare glass får man leta efter.

Och nu mina vänner har jag inte nämnt hur enkelt det är att hitta bakverk utan mandel, nötter eller choklad. Det slutar oftast med en kanellbulle eller en ostfralla. NU har jag fikat här flera gånger tidigare och här vet jag att det finns en del att välja på, även för mig som allergiker.

Publicerad: 2021-07-14 00:22:48

admin