Vad gör dom nu? – Lena Pettersson

12 mar

I bland så undrar man lite vad vissa dansbandssångerskor tagit vägen och vad dom gör nu för tiden. Jag kommer att gräva fram lite kort information om vissa dansbandssångerskor som jag saknar på dansbandsscenerna.

Idag har turen kommit till Lena Pettersson som ni säkert mins som färgstark sångerska i dansbandet Thor Erics från Kinna.

Thor Erics Orkester
Thor Erics Orkester

Sitt första framträdande gjorde Lena när hon var 15 år. Det var i skolans aula. Detta blev startskottet för de framtida scenframträdandena.
Sen fortsatte hennes musikliska bana som sångerska i olika lokala orkestrar. 1988 kom så det stora erbjudandet som skulle göra henne känd för hela svenska folket. Det hela resulterade i att få jobba på heltid med sången i dansbandet ThorErics under åren 1998-2004. Flera skivor gavs ut under denna tiden. Det var medverkan i flera olika TV-program, såsom Solsta café och Bert Karlssons alternativa Schlagerfestival i TV3 1993.

Så här låter Lena då hon med Thor Erics framförde låten ”En Kärleksdesperado”

Förutom att spela revyer och stå på scen och sjunger är hon även hyllad konstnär. Lena Petersson har uppmärksammats för sina stämningsfulla julmotiv och har i media kallats ”Vår tids Jenny Nyström”.
Hon designar bland annat brickor, bordstabletter, servetter, böcker m.m. Hon designar även tomtefigurer som är mycket populära.

På den Halländska slätten mellan Varberg och Falkenberg i höjd med Tvååker ligger Rit & Målerigården. I den gamla stenladugården, byggd i slutet på 1800-talet har Lena Petersson sin ateljé, utställning och butik. I butiken kan man handla Lenas olika produkter och i utställningslokalen se hennes originalmålningar. Hon är också barnboksillustratör och har illustrerat böcker som ”Läståget” och ”Snårpan”.

Diverse bilder på Lenas konst, musikliv och revyspelande
Diverse bilder på Lenas konst, musikliv och revyspelande

Sen 1997 spelar hon revy i Falkenbergsrevyn och sjunger jazz, musikal och egen musik på olika scener. Tillsammans med en trio har hon sen sommaren 2011 framfört ett program om Monika Zetterlund och hennes sånger. Det kommer hon även göra under 2012.

Se Lenas hemsida för mer information

Publicerad: 2012-03-12 18:27:47

admin