Vad var det som hände?

4 feb

schlager2012

En mycket spretig musikalisk Berg å Dal bana. Ja så kan man sammanfatta melodifestivalens första deltävling som gick av stapeln i Växjö. Jag tror det fanns något för det flesta. Bananer till de riktigt små kidzen, lite hårdrock till dom tunga grabbarna, äkta schlagerdisco till melodifestivalälskarna som jag plus lite annat smått och gott.

Nedan har jag kommenterat låtarna lite.

1. Sean Banan – ”Sean Den Förste Banan”
Jaha det var ju i alla fall show. Jag tror min chefs 3 åriga son och 8 åriga dotter gillar detta. Risk finnes att det blir en radioplåga. Men det var mer barnkalas än schlager. Får hoppas folk tar sitt förnuft till fånga och gör sig av med den skakande bananen i globen.

2. Abalone Dots – ”På väg”
Folkmusik eller ett nytt Timotej? Nja jag vet inte. Kanske en låt som behöver några lyssningar.

3. The Moniker – ”I Want To Be Chris Isaak …”
O my god säger jag bara. Han var helt klart bätte förra året. Och vad hade han på sig? Jag förstår att han kom sist.

4. Afro-Dite – ”The Boy Can Dance”
Yes!!! Här har vi dom skulle gått direkt till globen. En äkta discodänga alá riktig schlager som satte sig direkt. Tre färgsprakande karameller som ger allt på scenen. Kan bli en stor hit på dansgolven. Tummen upp.

5. Dead by April – ”Mystery”
Hårdrock är väl inte min grej direkt och detta bidrag gick väl inte hem direkt. Kan j erkänna att jag efter bara några sekunder knäppte på text-tv för allt blinkade. Förstår inte hur dom kunde gå vidare.Men tydligen har dom en stor skara röstbenägna fans där ute i stugorna.

6. Marie Serneholt – ”Salt And Pepper”
Fröken Diva gick inte vidare. Hon kämpade så för att inte se besviken ut. Men vad hjälpte det. Inget som rörde mig i ryggmärgen.

7. Thorsten Flinck & Rev… – ”Jag reser mig igen”
Han såg seriöst lite påtänd ut. Eller så är det så här som han ser ut i ”normalt” tillstånd? Denna låten och artisten som det skrivits spaltmeter om i pressen. Han ska i alla fall ha ett + för att han var snyggt klädd.

8. Loreen – ”Euphoria”
Är det någon som minns henne från IDOL för en herrans massa år sen?
Nähä. Jasså inte`? Jo hon var med där och redan där gillade jag henne för hennes lite udda och speciella stil. Förhandstippad som vinnare med all rätt.

Publicerad: 2012-02-04 23:02:05

admin