Varmt och härligt på Bälgspel 2018

20 jul

Jag har tappat räkning på vilken gång i ordningen det är som jag åker hit. Men det är lika trevligt varje år. Det skulle visa sig vara lite överraskningar för mig detta år. Jag träffade nämligen på en del kompisar som spelade här som jag inte visste skulle uppträda. Det är alltid kul.

Man blir gladare och gladare när man ser att avstånden till Munkfors minskar på avståndstavlorna längs vägen. Men så till slut rullade vi in på parkeringen vid Ransäters hembygdsgård. I år hade man på fredagen bokat in Sten & Stanley som ”dragplåser”. De gjorde ett bejublat framträdande. Där det bjöd på en hel del covers som de blandat upp med sina egna hits. Ett band som verkligen är ”Stil going strong”.

Efter stund då deras framträdande var slit vandrade jag runt bland dansbanorna och fick på så sätt höra många härliga spelmanslag och dragspelsklubbar framföra ljuvliga toner. Bland annat Kristinehamns Dragspelsklubb som var mycket glada över att få se mig.

Tänk vad mycket bra musik man får uppleva här. Jag fastande för en rad olika olika gruppen som bjöd på medryckande musik och som berörde mig. ”Løvås med venner” från Norge var ett gäng som jag lyssnade på och som jag tyckte sjöng mycket fint.
”Happy Skvett” även de från norge är det alltid bra drag på. Andra grupper som jag lyssnade på var ”Thomas Tjäder med Vänner”, ”Fem om dagen” och ”Vetlanda DK”.

Sist men absolut inte minst så lyssnade jag på ”Sellmans”. Jösses vilket drag det är på dem. I gruppen finns det en del som jag känner. Bland andra Anders Björck som tidigare spelat i Mona Gs orkester, Stigge med fiolen, Conny Brodin från C-laget och en annan Conny som spelar med Diggarna. Herregud vilket tempo de håller. Inte klokt att de orkade i värmen. För att inte tala om dansarna. Oj oj oj. Svetten bara lackade om dem. Kan ju säga som så att handduk där var hårdvaluta.

Som vanligt har man en dansbana för mogendans. Där var det Holidays som stod för musiken. Full bana från start. Så härligt att höra deras nya sångare Mattias vid sångmikrofonen. Herregud vad bra den pojken sjunger. Jag vandrade runt lite och återkom med jämna mellanrum till mogenbanan och det var alltid fullknökat på golvet. Så härligt att se. Bälgspel lockar ju folk från hela norden. Och jag tror bestämt att Holidays lockade över extra många norrmän för att dansa. Så underbart.

Tack till samtliga grupper som berikade mitt besök med härlig musik. Ingen nämn ingen glömd. Vi ses nästa år igen.

Publicerad: 2018-07-20 09:58:21

admin