Veckans danband 10: Dansbandet 100%

3 mar
Dansbandet 100%
Dansbandet 100%

Denna vecka har vi landat i det lilla landskapet Dalsland. Dalsland ligger väster om Vänern och gränsar i norr till Värmland, i nordväst till Norge, i väster till Bohuslän och i söder till Västergötland.

Landskapet har totalt en folkmängd på ungefär 50 000 invånare. På listan över kända dalbor hittar vi bland annat Ann-Christin Biel operasångerska, Jan Ottosson skidåkare, Göte Wilhelmson Kompositör och Andreas Johansson Fotbollsspelare samt nyhetsankaret Lisbeth Åkerman. Här ifrån landskapet kommer även veckans dansband vars medlemmar är lite utspridda i landskapet.

Man kan verkligen säga att veckans dansband verkligen ger allt på scenen bokstavligt talat. Dansbandet lyder till det käcka namnet ”Dansbandet 100%”. Bandet startades som en riktigt traditionellt dansband men har med tiden utvecklats till att bli ett vara ett lite mer country influerat dansband.

Bandet startades att två herrar vid namn Roger Svensson och Tommy Aronsson. Dessa bestämde sig för att bilda ett eget band efter att ha spelat i olika dansband i över tjugo år. Man satte sig ner och drog upp riktlinjer för vilken musik man skulle spela m,m m,m

Själva namnet kom till av att man alltid försöker ge sin publik 100% från scen.
Ganska fyndigt eller hur?

Dansbandet 100% på scenen
Dansbandet 100% på scenen

Under åren som orkestern funnits har bandmedlemmarna kommit och gått. Men Roger Svensson är den som alltid varit stommen i bandet och som har hållt i trådarna och sett till att bandet har utvecklas hela tiden.

Dansbandet 100% stil är en glad buggvänlig mogen repertoar med en hel del inslag av country. Speltillfällena är allt från privata fester och kalas till spelningar i Folkparker, folkets hus, dansrestauranger och hotell.

Bandet består idag av:
Roger Svensson Sång & Gitarr
Anders Pettersson Sång & Bas
Benny Lundin Sång & Keyboard
Christer Andersson Trummor

Publicerad: 2014-03-03 08:46:35

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.