Veckans dansband 13: Dreams

24 mar
Dreams
Dreams

Veckans dansband hittar vi Västergötland. Vi har gjort nedslag den lilla kommunen Gullspång med sina knappt 1200 invånare. På listan över kända Gullspångingar hittar vi bland annat fotbollsspelaren Olof Mellberg, sångerskan Linda Bengtzing samt kände Röde Orm-författaren Frans G. Bengtsson som under 15 års tid var bosatt på Ribbingsfors Herrgård, strax utanför Gullspång.

Dreams är en orkester som såg dagens ljus en kall vinterdag i Mars 2005. Redan från starten har målsättningen varit att roa och underhålla folk samtidigt som man själv har det kul.
Det var Magnus Gustavsson på klaviatur och sång samt Per Johansson trummor och sång som startade bandet som ett litet fritidsprojekt för att dämpa den värsta dansbandsabstinensen som funnits sen barnsben. Man letade sedan efter en sångare och hittade fyndet Joakim Rönnqvist och magi uppstod direkt. Sedan anslöt sig Urban Högberg på bas. Bandets medlemmar från starten var Magnus Gustafsson, Per Johansson, Joakim Rönnqvist och Urban Högberg.

Första uppsättningen av Dreams
Första uppsättningen av Dreams

Samtliga dessa medlemmar hade stora erfarenheter från andra orkestrar som bland annat Skagers, Attraction, Twins och Rios.

Bandet spelade i början fräscha mogenlåtar med sväng. I början spelar man på lite privata tillställningar, och lite mindre ställen både i Sverige Norge och på en del båtar. Men med tiden ökar antalet spelkvällar och man blir bokade och större ställen och diverse dansfestivaler.

2008 slutar Magnus i bandet och lämnar över till Jocke som tar över rodret som delägare av bandet vid sidan av Per samtidigt som man fick nya visioner och mål. Man ändrar stilen lite
och inriktar sig mer på modern dansmusik eller dansbandspop om man så vill.

2010 var man med och tävlande i Härnösand Grand Prix för dansband. En tävling som man vann. Vinsten resulterade i inspelade singeln ”Kyssarna du gav mig”. Två år senare kommer bandets debutalbum ”Drömmar” som lovordas i media. På deras debutalbum blandade man nyskrivet material med sköna covers på både svenska och engelska.

Dreams har byggt upp en stor publik som följer bandet land och rike runt. Man är flitigt bokade på flera av landets mest populära dansmaror och dansfestivaler.

Under 2013 fick man äran att vara med i Bingolottos dansbandstävling för nya band på väg upp. Man tävlade med Per Gessles låt ”Spegelboll”. Dock fick man se sig besegrade av Excess som vann deltävlingen. Men man hade i alla fall fått visat upp sig i tv och förmedlat sin musik på bästa sändningstid.

Dreams
Dreams

Efter lite medlemsbyten är man taggade som bara den. Just nu håller man på att färdigställa sitt andra album som man beräknas släppa under året.

Publicerad: 2014-03-24 17:51:36

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.