Veckans dansband 14: Statuz

7 apr
Statuz
Statuz

Det är alltid kul att pressentera nya unga fräscha dansband som har framtiden framför sina fötter. Vi styrde kosan ner till Skövdeätten för att möta det upp relativt nya unga dansbandet Statuz.

Som en del andra dansband som startats i Skaraborg så började det hela på ”Music and production” i Skara. Music and Production är en av Sveriges mest påkostade och bredaste musikutbildningar där man som elev får läsa allt från bland annat Instrument/sång, gehörs- och musiklära till studio och musikdata.

Medlemmarna Jesper Grahn – Gitarr, Sång, Hampus Nilsson – Bas, Sång och Max Johansen – Trummor bildade bandet Statuz i November 2012. Dessa tre hade spelat tillsammans i en annan konstellation tidigare, och ville nu fortsätta tillsammans Det man saknade var en kille som kunde traktera en klaviatur. Sagt och gjort började man leta efter en klaviaturist. Ma hittade så Olle Tidblom som även sjunger. Bandet började repa tillsammans och gjorde sin första spelning den 10 November 2012 i Skövde. Man har även hunnit med att spela nonstop med bland annat Blender och Streaplers. Under stora delar av November och December agerade man husband på Skara Stadshotell.

Statuz
Statuz

Enligt grabbarna själva har man ett härligt sväng. Vi spelar allt från dansbandsettor till låtar från 60-talet och framåt! Många av de gamla dansbandsklassikerna dammar man av med eget sound för att få det att låta nytt och fräscht som både den yngre och den äldre publiken känner igen.

Att det blev just blev dansband för dessa killar är inte så konstigt egentligen. Då basistens

Bandet kom snabbt i kontakt med ett bokningsbolag som hjälper dem med spelningar över hela Sverige. LS Tonart är ett utav de största bokningsbolagen i Sverige inom dansband.
Pappa spelar trummor i Lasse Stefanz och brodern trummor i Drifters.

Aktuellt för bandet är man håller på att leta låtar för att gå in i studion och göra en första platta. Man kommer även att medverka på flera dansbandsfestivaler framöver.. Bland de två stora kan dansbandsveckan i Malung och dansfesten i Lidköping nämnas.

Statuz
Statuz

Bandet besttår av:
Jesper Grahn – Gitarr, Sång
Hampus Nilsson – Bas, Sång
Max Johansen – Trummor
Olle Tidblom – Klaviatur, Sång

Nedan kan ni se ett youtube-klipp från Boråsparken där bandet spelade nonstop med Blender.

Publicerad: 2013-04-07 23:32:40

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.