Veckans dansband 15: Extas

15 apr
Extas
Extas

Från att förra veckan vara på Skövdeslätten där vi mötte Statuz har vi nu begett oss till Dalsland. Ungefär mitt i landskapet finns den lilla kommunen Bengtsfors med sina ungefär 3000 invånare. I Dalsland finns det några dansband lite här och där. Ett av dom är Extas orkester.

Bandet tog sina första ackord i februari 2011 och spelar fräschmogen dansmusik, och med det så menar man att de spelar en blandning av modernt och moget med en modern tappning.

Extas har på mycket kort tid fått stor uppmärksamhet i media genom deltagande i flera olika dansbandstävlingar där man skördat stora framgångar.

Man är ett glatt gäng som verkligen gillar det man gör vilket syns på scenen. Då medlemmarna har andra jobb vid sidan av spelandet är man ett deltidsband som spelar ungefär 5-6 gånger per vilket genererar ungefär 50-60 spelningar på ett år.

Extas live på scenen. Foto: Michelle Selnert
Extas live på scenen. Foto: Michelle Selnert

I början av 2012 började Extas fundera på att spela in en skiva och tog kontakt med flera kända låtskrivare. Extas fick flera låtar tillsänt sig. Men till slut blev det två låtar som blev inspelade. På en singel ”Allting ordnar sig” och ”I varje litet andetag”. Skivan är producerad av Tobias Nyström som har ett förflutet i numera insomnande Wahlströms orkester.

Skivan fick goda recensioner i flera tidningar och diverse radioprogram. Personligen tycker jag att detta är er en jättebra debutsingel. Riktigt kul dessutom att man satsar på helt nytt material. Christian har en mycket behaglig röst att lyssna på och som dessutom ger profil åt bandet.

Vinsteb på Liseberg Foto: Extas
Vinsten på Liseberg Foto: Extas

Nu ville man satasa mera på bandet. Därav så anmälde man sig till en dansbandstävling som kallades Hitta dans på Liseberg. Det var 19 band som var med i tävlingen. Alla band fanns med bild och en låt på internet där man så att man kunde se och lyssna, och därefter rösta på sin favorit.

De fem banden som hade flest röster gick till finalen som hölls den 5 maj på Polketten Liseberg. Banden fick spela upp till dans i 15 minuter. En jury med Jenny Salén från Jenny Saléns orkester, Göran Liljeblad från Streaplers samt Ewa Neogaard som är arrangör för Brunnsparken Örebro hade fullt upp med att kolla och lyssna på banden.

Banden som tävlade var Blame, Revival, Mannerz, Extas och Ninnas orkester
Efteren halvtimmes överläggning så utsågs Extas som vinnare denna kväll.

Mitt denna glädjeyra fick bandet reda på att deras låt ”I varje litet andetag” skriven av Thomas Berglund och Camílla Andersson hade tagit sig vidare till Svensktoppen nästas delfinal i Lysekil. Den avgjordes 14 Juni. Dock vann man inte. Men bara att medverka gav åter igen massmedialt uppsving. Vann gjorde Sofia Geidvik som tog sig vidare till den stora finalen på Liseberg.

Extas
Extas

Detta med att vara med i tävlingar och visa upp sig fick orkestern mersmak på. Så man skickade in en anmälan till en tävling som heter Dansbandsduellen som arrangerades av tidningen Allas på Malmöfestivalen. Även här hamnade man i final genom omröstning på internet och ett överläggande av en jury. Den 23 augusti 2012 avgjordes finalen Man slutade här på en andra plats slagna av vinnarna Konditorns som vann.

Extas
Extas

Bandet består idag av:
Tony Persson: Bas
Christian Haraldsson: Sång
Niklas Ideskär: Trummor
Emil Andersson: Gitarr & Sång
Thomas Vainio: Keyboard/Dragspel & Sång

Nu siktar bandet vidare med flera intressanta och trevlig jobb i vår och sommar. Besök bandets hemsida www.extas.se för att se hela turnéplanen.

Vill man boka bandet för en kväll eller har övriga frågor är det bara att använda nedanstående kontaktuppgifter.
bokning@extas.se
TeL: 0706 – 83 40 75

Publicerad: 2013-04-15 22:44:35

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.