Veckans dansband 2: Sweedz

6 jan
Sweedz
Sweedz

]Denna vecka har vi styrt kosan ner till Skåneland för att hitta veckans dansband.
Närmare bestämt till Löberöd. Löberöd är en kommungränsöverskridande tätort, huvudsakligen belägen i Eslövs kommun i Skåne län men även innefattande en mindre del av Höörs kommun.

Kända personer i området är bland andra Ricky diskuskastare och Herman Österlund konstnär.

Här i staden hittar vi även orkester Sweedz som tidigare hette MM & Company
Orkestern består av tre unga medlemmar en tjej och två killar som brunner för dansbandsmusiken. Man spelar mestadels mogen dansmusik, så som foxtrot, bugg och även gammaldansens flesta varianter.

Om önskemål finns från arrangörer kan man om så önskas spela upp till ren underhållningningsmusik. Det behöver inte nödvändigtvis vara danskvällar.

Bandet har som målsättning att alltid spela live. Det innebär att man kan ta en refräng mer eller mindre beroende på vad man känner för.

Speltillfällena är allt från privata kalas, offentliga spelningar i folkparker och folkets hus. Då man spelar mycket gammaldans är man flitigt anlitade av gammaldansföreningar i södra sverige där man är mycket populära.
Blanda populära dansplatser man spelat kan man nämna Parken i Halmstad, Polketten Liseberg i Göteborg, Blå Caféet i Lomma, Jägersbo,Höör, Västerhagen i Haverdal samt Tydingesjöns festplats

Man medverkar även på en rad olika spelmans och dragspelsstämmor runt om i Sverige. Under 2014 medverkade man bland annat på ”Bälgspel vid landsvägskanten” som är är världens största dragspelsstämma. Där fick man mycket god kritik från publiken och det var full fart på golvet från första till sista dans.

Sweedz Sweedz[/caption

Bandet består av:
Maria Frid; sång och trummor
Manfred Frid; dragspel, komp, kör och lite sång
Fredrik Andersson; klaviatur, dragspel, kör och sång

Publicerad: 2014-01-06 00:06:20

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.