Veckans dansband: 22 Ezzex

27 maj
Ezzex orkester
Ezzex orkester

Vi far vidare som vanligt i jakten på veckans dansband. Denna gång är vi i södra Sverige och vår tredje största stad. I Malmö finner vi Ezzex orkester.

Ezzex är ett dansband som spelar moderniserad och svängig dansbandsmusik med tyngdpunkt i countrystilen. Man började dock under namnet Bert Midi. Men 2005 bytte man så namn till det något lite enligt mig bättre Ezzex.

Sedan starten 2004 har Ezzex medverkat i flera stora sammanhang och spelat upp till dans på många dansställen i Sverige men även i Norge och Danmark. Ezzex har delat scen och spelat nonstop med många av Sveriges dansband och kolleger såsom Wizex, CC & Lee, Black Jack, Playtones, Thorleifs, Sten & Stanley. I Danmark har Ezzex delat scen med danska bandet Bamses Venner med flera.

2007 släppte man första singeln ”Jag trodde änglarna fanns”. Originalet på norska spelades in år 1999 av norska dansbandet Ole Ivars och Kicki Danielsson. Låten blev väldigt uppmärksammad på landets dansbanor och är mycket önskad.
Samtliga medlemmar i bandet har stora erfarenheter då man turnerat på heltid i andra sammanhang.

Blandade gruppbilder på Ezzex
Blandade gruppbilder på Ezzex

2009 händer det något speciellt för bandet. Av flera hundra sökande band är Ezzex ett av de 26 uttagna band som under hösten ska medverka i SVT’s stora satsning Dansbandskampen. Ezzex medverkar med en egen tolkning av Jonas Gardells låt ”Aldrig ska jag sluta älska dig” som senare hamnar på samlingsskivan från tävlingen.

Några år senare närmare bestämt 2011 släpper bandet två nya låtar; ”Hjärtan i sand” och ”Havable” som hamnar på Pentagon Productions samlingsskiva ”Danzfesten 1”.
Under sommaren samma år spelar Ezzex upp till dans på Malmöfestivalen och deras låt ”Havable” når topplacering under hela tio veckor av tio på Sverigetoppen.

Ezzex orkester på Malmöfestivalen. Bild lånad från bandets hemsida
Ezzex orkester på Malmöfestivalen. Bild lånad från bandets hemsida

Förra året fick bandet chansen att spela nonstop i Dagstorp tillsammans med Nanne Grönvall, Eva Eastwood, The Hub Caps och Danne Stråhed. En spelning man kommer minnas länge.
Under samma år kompar bandet Anna-Lena Brundin på Malmöfestivalens allsång och därefter spelar Ezzex upp till dans. Man hinner även med att uppträda på dansgalan i Hvalerhallen, Norge nonstop med norska sextiotalsbandet The Beatniks.

Aktuellt för bandet förutom sina härliga inbokade spelningar är en kommande platta.
Samtliga låtar är spikade. Producent av skivan är ingen mindre än Tobbe Nyström som är känd producent i dansbandskretsar.
Bland låtskrivare på kommande plattan märks förutom Tobbe själv Leif Mulle Melander, Thomas Berglund och Mats Lindblom

Ezzex orkester
Ezzex orkester

2013 består bandet av:
Line Nilsson – sång
Ulf Sjöstedt – kapellmästare, trummor, sång
Roger Nilsson – klaviatur
Kent Notefors – gitarr, sång
Tim Carlstedt – pedal steel och gitarr

Publicerad: 2013-05-27 00:02:31

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.