Veckans dansband 26: Catch

24 jun
Catch
Catch

I dag har vi styrt kosan er till Skåneland och Kristianstad. Hör finner vi stadens dansbandsstoltheter Catch orkester. Medlemarna bor inom Kristianstad Kommun.

Kristianstad är Sveriges 30:e största tätort, och Skånes fjärde största, med 35 711 invånare Kända personer från straden är bland andra; Ann-Louise Hanson sångerska, Albert Henning författare, Peter Kondrup meteorolog, Elisabeth Tarras-Wahlberg, hovmarskalk samt Amanda Fondell, sångerska för att nämna några. I staden finner vi även dansbandet med det klatschiga namnet Catch,

Detta är ett ungt dansband med 5 modiga killar som satsar för fullt på dansbandsbranchen. Bandet har existerat i ungefär 4 år. Man hämtar inspiration från band som Influenser får man från Sannex, Grönwalls, Wahlströms, The Refreshments, Elvis Presley, Drifters. Man blandar sedan influenser och gör sedan något eget av detta.

Medlemmarna själva lyssnar på det mesta inom musikväg. Det blir en del dansband, country, och rock´n roll,

Spelstilen beskriver man som blandad. Man har mixat ihop country, rockabilly, klassiska dansbandslåtar. Man vill inte göra kopiera arrangemangen rätt av utan försöker profilera sig genom att göra något eget av det hela. Man arbetar med att få lite mer eget material.

Laddat för spelning
Laddat för spelning

Namnet Catch fick man tackvare Elias pappa som spånade fram detta. Innan spelade man under namnet Dennix.

Det är lite tackvare kapellmästaren Elisas Persson som man existerar som dansband. Han har varit uppväxt med dansband. Hans pappa har spelat i dansbandet Fendis orkester. Han är helt självlärd inom musik. Vid 18 års ålder så drog han i gång Catch orkester. Några av medlemmarna har pluggat på musikgymnasiet i Kristianstad. Även trummisen går i sina föräldrars fotspår då hans pappa spelade trummor. Han har tidigare spelat som trubadur en del med sångaren Elias och har även testat på musikaler.

Speltillfällena har än så länge varit mestadels privata fester, bröllop, föreningsfester samt en och annan offentlig dans. Men man hoppas att det ska bli fler offentliga och ”större”. spelningar

Catch
Catch

Orkestern består av:
Elias Persson – Sång & Gitarr.
Dennis Persson – Sång & Trummor.
Martin Ljungberg – Bas
Christoffer Karlsson – Gitarr
Alf Ljungberg – Keyboard/synth.

Bjuder er nedan på ett litet smakprov på Catch.
En del av informationen och fakta till denna artikel kommer från en intervju som Helene Persson gjorde 2012 för SR Radio Kristianstad.

Publicerad: 2013-06-24 23:39:01

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.