Veckans dansband 27: Janne Martins

1 jul
Janne Martins
Janne Martins

Veckans dansband finner vi i Upplands Väsby Norr om Stockholm. Bandet Janne Martins startades 2003 och firar i år 10 år som dansorkester.

Janne Martin och basisten Richard Sörman spelade ihop under några år i början av 90-talet i dansbandet Sannys. I slutet av 2002 tog Janne kontakt med Richard igen och ville starta ett nytt band. Trummisen Per-Åke Persson började samtidigt. Sedan kontaktades steel-gitarristen Janne Lindgren, och under sommaren 2003 blev det klart med keyboardisten Mats Lundkvist.

Johan Elander ersatte Janne Lindgren som tvingades sluta p.g.a. hälsoskäl. I mitten på 2007 valde Johan att hoppa av eftersom han ville satsa på det egna coverbandet.

Janne Martins
Janne Martins

Janne Martins har gett ut två CD-singlar på skivbolaget Hi-hat Records, en full-cd på riverside samt även medverkat på diverse samlingsskivor. Den första singeln innehöll den av många uppskattade låten ”Vinden viskar vackra ord”. Låten har spelats flitigt på radio i samtliga nordiska länder, och fick en mycket positiv recension av dansbandskrönikören Mikael Nystås i Aftonbladet. Framgången med ”Vinden viskar vackra ord” ledde till spelningar på dansgalor i Norge och Finland.

I November 2008 släppte bandet sin första fullängds CD ”Vinden viskar vackra ord” genom skivbolaget Riverside-Records. Skivan har sålt mycket bra och är flitigt önskad i olika dansbandsprogram på radion. Plattan har även fått god respons från dansare, arrangörer och skivrecensenter

Janne Martins då de var fem medlemmar
Janne Martins då de var fem medlemmar

2011 släppte bandet en ny singel, Moa/Sista dansen. Moa specialskrevs för en liten flicka från Bromölla på önskemål från föräldrarna. Låten blev mycket uppskattad och finns att lyssna på här på hemsidan.

Janne är född i Vasa (Finland) och har svenska som modersmål. Förutom att sjunga spelar Janne gitarr och skriver musik (bland annat till ”Vinden viskar vackra ord”.

Alla medlemmar i bandet är musiker med lång erfarenhet av orkesterspel och scenframträdande.
Förutom det egna materialet hämtar JANNE MARTINS sina låtar från den traditionella svenska dansbandsrepertoaren. Målsättningen är att publiken ska trivas med dansanta låtar och ett professionellt och trevligt framförande.

För övrigt kan nämnas att JANNE MARTINS under våren 2007 medverkade med två låtar under eget namn i SVT-produktionen ”Leende guldbruna ögon”.
Leende guldbruna ögon är en TV-serie, visad i SVT under tre måndagar.
23-årige Lennart Johansson från Fellingsbro är mörkhyad och vill bli dansbandsstjärna, och har Christer Sjögren som idol. Efter att fått nobben av fler band bestämmer sig Lennart för att starta ett eget dansband. I första avsnittet uppträder Lennart tillsammans med just Janne Martins.

Från medverkan i svt:s Leende guldbruna ögon
Från medverkan i svt:s Leende guldbruna ögon

Janne Martins består 2013 av:
Mats Lundkvist Keyboard, dragspel samt kör.
Janne Martin Sång, Gitarr & Saxofon
Richard Sörman Elbas och kör
Per-Ake Persson Trummor

Janne Martins 2013
Janne Martins 2013

Publicerad: 2013-07-01 00:38:25

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.