Veckans dansband 28: Wickys

7 jul
Wickys orkester
Wickys orkester

I dag har vi gjort ett nedslag i Västmanland. Nämligen i kommunen Köping med sina 24 990 invånare. Köping har Sveriges näst största insjöhamn och är ett regionalt centrum. Det finns också en betydande tillverkningsindustri då både Volvo, Sandvik AB och Yara hör till de företag som har anläggningar i staden.

Stadens kanske mest kända personer är bland andra: Filip Hammar – programledare, Linda Hammar – tv-personlighet, Johan och Daniel Gustafsson – ishockeyspelare och Anna Haag –längdskidåkare.

Köping har ett rikt musikliv med ett stort antal körer, musikgrupper och enskilda artister och band. Här finner vi orkestern Wickys.

Orkestern bildades 1983 i Köping. Man har således spelat i 30 år. Man bjuder sin publik på traditionell mogen dansmusik.

1998 tog bandet chansen och deltog i Svenska Dansbandsmästerskapen. Vi vann deltävlingen för Örebro/Västmanland och fick pröva lyckan på Birka Cruises där semifinalen ägde rum. Där föll man tyvärr på målsnöret men fick ändå den stora äran att spela upp till dans i Sunne på Kolsnäs Folkets Park under dansbandsveckan som då var en dansfestival med lite mindre kända band på väg upp i karriären. .

Wickys orkester
Wickys orkester

Wickys spelar i hela Sverige men mestadels kuskar man runt i krokarna runt Mellan Sverige. Spelplatserna är allt från privata fester till folkets hus och parker samt danslogar.

På skivfronten har det blivit några utgivna plattor. Deras senaste cd ”Dansmusik för dig” har fått bra respons hos danspublik och arrangörer. Plattan är producerad av Janne Lundqvist och Dal Segno.

Orkestern består idag av:
Eva-Lotta Eriksson – Sång
Bosse Haglind – Trummor & kör
Gunnar Olofsson – Gitarr & Kör
Jan-Erik Widén – Bas & Sång

Wickys medlemmar 2013
Wickys medlemmar 2013

Nuuder er nedan på ett smakprov på Wickeys senaste cd

Publicerad: 2013-07-07 23:02:19

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.