Veckans dansband 31: Bomix

29 jul
Bomix Orkester
Bomix Orkester

I dag har vi tagit oss till Skånska Höganäs. Bland kända personer från orten finner man bland andra; Daniel Lemma, sångare, Christina Lindberg, sångerska och Rune Andréasson, serietecknare av Bamse. Det är också här som vi hittat dansbandet Bomix.

Det började för knappt 15 år sedan med att Patrik hyrde ett trumset och byggde om lite i garaget så att han och Fredrik kunde lira lite då andan föll på. Det blev några spelningar med trummor och keyboard med den lilla kompisduon, men känslan av att ha en riktig sångare framme vid scenkanten väckte sig allt större. Efter att ha testat några sångare och sångerskor utan att få napp så var det dags att spela på en fest för en idrottsförening som anlitat BoMix. De frågade om det var okej att en kille från idrottsföreningen kunde komma upp på scenen och sjunga ett par låtar. De sa att han brukade göra det och det var självklart inga problem.

Det visade sig att Lars var en kanonsångare med personlig röst och den kvällen fick BoMix sin efterlängtade sångare då Lars genast blev medlem i bandet. Det var lika bra eftersom han ändå aldrig gick av scenen.

Ganska många år gick och trion tyckte det hade varit roligt med en gitarrist, men det blev inte riktigt allvar med att söka efter någon. I Folkparken i Höganäs arrangeras varje år efter jul en fest för barnen där man dansar ut julen.

Folkparken anlitade en gitarrspelande kille från Viken som heter Henrik. Han fick frågan om att testspela för bandet och direkt blev han den fjärde medlemmen i BoMix.

Medlemmarna är egenligen en blandning av Höganäsbor och Helsingborgare. Spelställena är fester, bröllop, jubileum, skolbaler, firmafester m.m. Sin spelstil beskriver man som traditionell dansbandsmusik varvat med lite 60-tals nostalgi. En och annan aktuell topplistelåt finns också med på repertoaren.

Bomix medlemmar
Bomix medlemmar

Orkestern består av:
Lars – sång, gitarr
Henrik – gitarr
Patrik – trummor
Fredrik – klaviatur, sång

Publicerad: 2013-07-29 00:53:35

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.