Veckans dansband 33: Barrabazz

12 aug
Barrabazz
Barrabazz

I dag har vi styrt kosan upp till Örnsköldsvik. Örnsköldsvik är en tätort i landskapet Ångermanland. Här bor ungefär 29000 invånare. Kända personer från stan är bland andra: Hockeyspelarna Peter Forsberg, Henrik och Daniel Sedin, Markus Näslund. Vattenskidåkerskan Jennifer Täfvander. Skådespelaren Staffan Götestam, Thor Görans orkester och så klart dansbandet BarraBazz.

BarraBazz duo består av Janne ”kläppen” Edlund och Lasse ”jonza” Jonsson.

Dessa två herrar har känt varandra sedan slutet på 80-talet då Norrländers och Lill-Nickes spelade NonStop-dans tillsammans på danspalatset Yesterday´s i Vallentuna. ”Kläppen” spelade då klaviatur och dragspel i Norrländers och ”jonza” sjöng och spelade saxofon, klaviatur och gitarr i Lill-Nickes.

1994 lades dock Lill-Nickes (eller Nickers som man bytt namn till), ner och ”jonza” började som sångare och saxofonist i Leif Norbergs ork. från Hudiksvall.

Barrabazz
Barrabazz Foto: Kurt Sundin

Åreft efter slutade ”kläppen” i Norrländers och startade duon Kläppen och Jag. De ersattes då av ”jonza” som hade en lärorik tid i Norrländers fram till slutet på -98 då han slutade för att studera.

1999 på hösten sattes fröet till BarraBazz vid en musikerträff på Gnistan i Ö-vik. ”Kläppen och ”jonza” började då diskutera förutsättningarna för den optimala ”dansbandsduon”.

Man kom fram till att mångsidighet hos musikerna tillsammans med egna bakgrundsarrangemang skulle vara idealet. Detta reducerade antalet kandidater i omgivningen och killarna beslutade att göra ett försök tillsammans. Det man i dag kan konstatera att man hittade den optimala duon.

Man hade sin första spelning i januari år 2000 och sedan har det bara rullat på.

På skivfronten har man givit ut några skivor. 2005 kom skivan Som en virvelvind.
Några år senare kom skivan ”live 1”. ”Jag vill vandra vid din sida” är bandets senaste skiva.

Barrabazz
Barrabazz

Spelställena är allt från motionsdanser, pro-danser kvällsdanser på folkets hus, folkparker, danslogar från mellansverige och uppåt i landet. Trots att branschen stundtals är i gungning har duo mycket jobb.Man ligger på ungefär 120-140 jobb per år.

Bjuder er på två klipp. En låt live samt en intervju med Per Nyberg från Cinderella.

Publicerad: 2013-08-12 01:01:37

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.