Veckans dansband 35: Matz Rogers

26 aug
Matz Rogers
Matz Rogers

Denna veckas dansband finner vi ”Sagolika Sunne”. Ortens mest kända personer är nog författarna Selma Lagerlöf och Göran Tunström, Sven-Göran Eriksson, fotboll, Conny Evensson, ishockey och arie Robertson, skådespelare.

Här finns även Matz Rogers Orkester.

Orkesterverksamheten startade ca: 1975 – 76, men delar av dagens besättning började spela redan på 60-talet. Då spelades det Rock´n Roll & Popmusik. Orkestern åkte runt och spelade i mellansverige och i Norge, med en gammal Säfflebuss som turnébuss.

Efter 8 – 10 år började gänget splittras på grund av att många bildade familj, för att sedan väckas till liv av en gammal dragspelare vid namn Torsten Holmblad. Vid den tidpunkten kom även en trummis med namnet Matz Ellsberg in i bilden, och i samband med det kom det även till ett namnbyte. Efter en tid tillkom det en kille på klaviatur, Rickard Ivarsson samt en ny trummis, Lars Larsson, då Matz valde att satsa mera på Rally-Cross.

Någon gång runt 1985 – 86 kom Christer Persson med sin gitarr. Därefter gästspelade Peter Åhs på trummor, Thomas Ohlsson på gitarr, Jimmy Dahlman på trummor, Gunnar Svensson på dragspel, Maron Sandvik på trummor, Leif Cato på gitarr, Bertil Gullberg på dragspel, Mikael Blomqvist på trummor och Nisse Aurén på bas.

Matz Rogers
Matz Rogers

Orkestern betecknar sig som en jäkligt tokig dansorkester som kommer från Sunne i Fryksdalen som ligger i sagans och kulturens Värmland ca 7 mil norr om Karlstad. Precis som hos alla andra fryksdalingar så ligger humorn dem varmt om hjärtat och nära till hands.

Att ta det mesta med ett skratt, att berätta historier och lôva vad som helst, det är grabbarna gôrbra på. Under deras turnéer har man stor nytta av de fryksdalska egenskaperna.

Ambitionen är att alltid bjuda danspubliken på en bred och allsidig repertoar, allt från hederlig gammal Rock´n Roll till moderna låtar. Dessutom har man eget material som man alltid spelar helt live.

Bjuder er på ett smakprov. Hittade en klipp på tuben från 2011.

Publicerad: 2013-08-26 00:50:22

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.