Veckans dansband 43: Alfonz

21 okt
Alfonz
Alfonz

Idag ha vi på vår ständigt pågående orkesterresa kommit upp till Dalarna och den lilla byn Orsa. Orsa ligger vid Oreälvens utlopp i Oresjön i norra delen av Siljansbygden ca 15 km norr om Mora. Ortens store son får man väl ändå säga är Kalle Moraeus. Denna mångmusikaliska person. Men vi hittar fler personer på listan över kända personer från Orsa. Göte Lovén, Tonsättaren Jan Carlstedt, Janne Harg medlem i det populära dansbandet Trio med Bumba

Efter lite mer grävande i Orsas dansbandsarkiv hittar vi ett dansband som inte alls har något med Gunilla bergströms barnboksfigur att göra.

Alfonz Dansorkester från Orsa bildades under sommaren 1992 som ett resultat av en fest hemma hos alf Bilar i Orsa.

Det var Hasse Frisk, nuvarande basist och Alf Bilar tillsammans och några andra inbjudna festdeltagare som denna kväll. Det var ute i trädgården de riggat upp med förstärkare, instrument och en massa öl som lade grunden för det som fram till idag. Det hela har resulterat i många mycket roliga spelningar. Bandmedlemmar har kommit och gått och kvar från ursprunget är nu bara Hasse och Alf som faktiskt de också varit på vift i flera gånger i andra band och konstellationer.

Scenbild med Alfonz orkester
Scenbild med Alfonz orkester

Speltillfällena för Alfonz orkester är mestadels privata fester, kalas och lite spelningar på folkets hus och parker runt omkring i Dalarna, främst i trakterna omkring Orsa.

Musiklaiskt försöker bandet att vara så breda man kan få att således tilltala en bred publik.
På repertoaren finner vi låtar som till exempel; Ljus och värme, Det börjar verka kärlek banne mig, If I said you have a beautiful body
Blue Suede Shoes, Kurragömma, Vem tänder stjärnorna, Cottonfields, Guitar boogie, Lyssna till ditt hjärta för att nämna några låtar.

Alfonz har även en bedrift genom att ligga över ett år på Siljanstoppen.
Thomas Barke, trummis i Alfonz dansorkester från Orsa, spelar också gitarr. Det var när han satt och klinkade på en gitarr under en paus i en spelning som låten plötsligt fanns där. ” Don´t Wanna Live Without You” Alfonz tog upp låten och den dök snart upp på Radio Dalarnas topplista där den klättrade upp till tredje plats som bästa. På Radio Siljans topplista Siljanstoppen kom Thomas låt också in och har låg där i över ett år.

Bandet består av:
Lotta Hammarbäck – Sång låtksrivare
Clas Sigevall – trummor
Alf Bilar – sång, gitarr och låtskrivare och kapellmästare,
Börje Lindberg – gitarr och sång
Hasse Frisk – Bas

Alfonz
Alfonz
Publicerad: 2013-10-21 00:05:09

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.