Veckans dansband 44: Sixties

28 okt
Sixties
Sixties

Mera sol och mera värme sjunger Flamingokvintetten om. Och sol är något som staden som vi landat i är kända för.

Vi har kommit till dansbandsmusikens vagga, nämligen till solstaden Karlstad. Listan på kända Karlstadbor kan göras hur lång som helst. Gustav Fröding poet, Stefan Holm friidrottare, Bengt Alsterlind journalist, Håkan Loob fd. ishockeyspelare, Kent Finell radio-programledare, Janne ”Flash” Nilsson, racerförare, Anna-Lotta Larsson sångerska och skådespelerska, Adam Alsing TV-programledare Sven-Erik Magnusson som är sångare i Sven-Ingvars som ni ser kan listan bli hur lång som helst. Det är även i Karlstad som vi hittar veckans dansband, dansbandsduon Sixties.

Sixties heter vi och vi är ett glatt par som utgår från Karlstad och består av Johan och Anna Kronesäter.

Johan sjunger och spelar gitarr. Han har underhållit en glad publik i 12 år med sin sång och sitt sköna gitarrspel. Han komponerar alla bakgrunder som man använder och han gör det med ett ordentligt ”driv” i arrangemangen.
Johan jobbar annars som ljudtekniker med egen firma och har många uppdrag inom nöjesbranschen. Den lilla fritid Johan har ägnar han åt sin fru och döttrarna Hilda och Junéa, jakt, fiske och dans.

Sixties
Sixties

Annalena är bandets sångerska. Hennes klara och lite sensuella röst ger alltid ”det där lilla extra”. Och håll i hatten när hon river av en countrylåt.
Annalena har tidigare sjungit i rockband och i kör. Till vardags jobbar hon som ljudtekniker och installatör. Fritiden ägnar hon åt motion, dans, lata dagar i solen, slalom, fiske och åt sin familj. I bandet är Annalena den som ser till att det ”ser bra ut”. Låtval, ljussättning och scenkläder ligger henne varmt om hjärtat.

Sixites har en epertoar som är mycket bred och man spelar allt från Vikingarna, Sven-Ingvars och Barbados till rock´n roll som Creedence, Status Quo och Dire Straits. Duon kör även en del ny musik såsom Lars Winnerbäck och Jill Johnsson och gamla godingar från 60, 70 och 80-talet. Johan och Annalena är själva ofta ute och dansar och har bra koll på vad danspubliken ”vill ha” .

Sixties in action
Sixties in action

med sig har man mer än 130 låtar på repertoaren, även vals, gammalt och visor allt efter arrangörens eventuella speciella önskemål. Sixites använder sig av förinspelade bakgrunder som man själva lagt ner tid på att arrangerat och spelat in. Dår man gör allt själv har dom satt sin egen prägel på arrangemange, med tyngdpunkten på en bra takt och driv i musiken.

Duon har underhållit i 12 år, allt från små pubar till större dansställen, färjor, företagsfester, privata fester och konferenser, man har även gjort ett flertal spelningar utomlands och har spelat på Playa del sol på Gran Canaria och Restaurang Göta Kanal på Mallorca och Teneriffa under flera år. Hemma i Sverige har man bland annat spelat på ställen som Stora kanalfesten i Askersund, hamnfestivalen i Karlstad, Hotell Gustav Fröding Karlstad, Viking Cinderella och dansbandsveckan i Malung.

Bjuder er nedan på några demolåtar med Sixties

Publicerad: 2013-10-28 00:30:19

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.