Veckans dansband 49: Scandics

2 dec
Scandics
Scandics

Denna veckan har jag tagit mig utanför Sveriges gränser för att hitta ett dansbands om jag fastnat för. Korsholm är en kommun i Svenska Österbotten i landskapet Österbotten. Staden är grannkommun till bland annat Vasa. Det är i denna staden vi hittat veckans dansband. Från Finland kommer flera kända dansband där Tommys nog för anses bland dom populära. Men vi hittar även San Marino & Linda, Nilzons, Roxie, Jonzons, Carisma, Susann Sonntag`s och sist men inte minst Scandics Orkester.

Scandics Grundades 2005 av Patrick Blom och några grabbar som tyckte att dansbandsmusik är det bästa som man kan spela. Bandets styrka enligt dem själv ligger i bra takt och sväng med stark sång och stämsång. Man jobbar mycket med publiken och framförallt har grabbarna roligt på scen och älskar det man gör. Det brukar smitta av sig på publiken och tillsammans blir detta det rätta receptet på en lyckad danskväll.

Scandics på scenen
Scandics på scenen

Under sitt första år som dansband hade man ett trettiotal jobb runt om i Finland. Man hade i början inte några fasta medlemmar i bandet och efter ett tag slutade en del för att hålla på med musik på annat håll. Men Patrick ville fortsätta med bandet. Så efter att bandet legat lite på is tog Patrick upp bandet igen med en något lite mer modernare framtoning än förut.

Man har fräschat till repertoaren lite och tonat ner den traditionella biten något. Gruppen hämtar inspiration från flera svenska dansband. Arvingarna och Scotts är namn som poppar upp när medlemmarna själva får berätta vilka band dom gillar.

Under våren 2013 fick man chansen att under två veckor underhålla semestrande skandinavisera på den anrika och populära dansrestaurangen Playa Del Sol på Gran Canaria.

Scandics på Playa Del Sol
Scandics på Playa Del Sol

På skivsidan har en cd-singel spelats in och släppts med titeln ”Om du visste vad jag saknar dig”. En låt som tidigare Sannexmedlemmen Tony Westland står bakom. Som producent för skivan hade man ingen mindre än Tom Käldström känd från Tommys och som hjälpt flera finska dansband med skivinspelningar.

Då bandet har en bred repertoar kan man skräddarsy olika paketlösningar beroende på vart och för vilka man ska spela. Speltillfällena är allt från offentliga danser i folkparker, på dansrestauranger till företagsfester, Bröllop, Kickoff er och andra Privata fester. mm.

Scandics
Scandics

Bandet består av:
Patrick Blom – Keyboards, Sång, Kapellmästare
Magnus Eklund – Kompgitarr, Sång
Christer Harjunen – Leadsång/Solo Gitarr
Kristoffer Bärg – Trummor / Sång
Robin Hageberg – Bas / Sång

Publicerad: 2013-12-02 00:00:44

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.