Veckans dansband 51: Deléns

18 dec
Deléns Foto: Rolf Bondesson
Deléns Foto: Rolf Bondesson

Vi kastade pil på Sverigekartan och hamnade i den lilla orten Marieholm. Detta är en tätort i Eslövs kommun i Skåne, omkring 10 km väster om Eslöv. I orten bor c:a 1500 invånare. Några av dem är medlemmar i dansbandet Deléns som fått en kanonstart.

Deléns bildades 2006 men bestämde sig för att satsa på allvar sommaren 2008.
Christoffer Delén sång och gitarr bildade bandet tillsammans med sin bror Philip på trummor och grannen Pierre Nilsson på bas som alla är med i bandet idag. Något år sedan hittade man Martin Johnsson som förstärkte med klaviatur och dragspel.

Deléns cd Flyg min fjäril
Deléns cd Flyg min fjäril

Bandet började få fler och fler spelningar och man fick kontakt med Nöjeskällan som knöt bandet till sig för att hjälpa till med bokningar. Och spelningar har bandet över hela Sverige, på diverse kryssningsbåtar och även i vårt grannland i väster Norge. I dag medverkar man på flertalet stora festivaler som Malungs dansbandsvecka och Ekebofestivalen varje år

Sin unga ålder till trots har dom valt att satsa på den traditionella stilen. Vanligt vis när den ”yngre generationen” skall starta dansband väljer man dagens hitlista musik som spelas på Rix-FM. Men det är inget som grabbarna i Deléns anammat.

Deléns Live - Foto: Rolf Bondesson
Deléns Live – Foto: Rolf Bondesson

Alla medlemmarna i bandet är uppväxta med dansband. Våra föräldrar lyssnade på det, så det är klart att det blev dansband när man väl började spela, förklarar sångaren och gitarristen Christoffer Delén.

2006 släppte de singeln Älskar bara dig Två år senare kom singeln Flyg min fjäril som Johan Fredriksson, trummis i Grönwalls, har producerat. Senaste tillskottet på diskografin är singeln ”Älska glömma” som innehåller tre låtar. Titelspåret är skrivet av Rose-Marie Stråhle som skrivit många låtar till Sveriges dansbandselit.

Deléns 2010
Deléns 2010

Allt rullade på i bra fart för bandet och spelningarna trillade in i massor. Dock fick man tyvärr under 2012 tacka nej till några spelningar på grund av sångaren Christoffers njursjukdom. Men med hjälp av vikarier i bandet och stöttande vänner fixade man detta med bravur, och i höstas lades han in på sjukhus för att äntligen få sin efterlängtade och nödvändiga njurtransplantation.

Christoffer är nu på G igen på dansbanorna och man har en fullspäckad spelplan med både båtjobb och trevliga spelningar på land. Närmast på spelplanen finns spelningar på Birka Paradise tillsammans med Sounders.Se mer spelningar på www.delens.se

Deléns 2012
Deléns 2012

Bjuder er här på två smakprov med Deléns

Publicerad: 2012-12-18 01:59:31

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.