Veckans dansband 52: Orient

23 dec
Orient duo
Orient duo

I dag har vi gjort ett nedslag i Sölvesborg där vi hittar veckans dansband. Kända personer från orten är bland andra Mats Knutson, journalist på svt, Christian Wilhelmsson, fotbollsspelare, och Lars Hörmander, professor för att nämna några. Under sommarmånaderna besöks Sölvesborg av turister som fördubblar kommunens invånarantal från dryga 16 000 till 30 000. Den största attraktionen är Sweden Rock Festival, i början av juni varje år och drar över 35 000 hårdrockare från hela världen till Sölvesborg.

Ska man vara noga så kommer bandet från Nogersund som är en tätort och ett mindre fiskesamhälle på Listerlandet i Mjällby socken som här till Sölvesborgs kommun

Orient har funnits i många år. Bandet startades 1978 och haft olika bandmedlemmar och konstellationer. Då spelades det på heltid, mycket på båtar och restauranger med blandad publik. Idag består bandet av två rutinerade musikanter som tidigare turnerat land och rike runt som både trubadurer, coverband och dansband.

Numera spelar Orient enbart på hobby basis, som ett renodlat mogendansband. Nöje och glädje står alltid i fokus och inriktningen är trivsel och motionsdanser.

Det är Lars-Göran Andersson och Roland Andersson från Nogersund som bildar duon Orient.

Orient duo
Orient duo

Sommaren 2010 gick bandet i in i studion och gjorde skivan ”Gamla Fina Låtar”. Spåren på skivan valdes med omsorg för att representera bandets stil och repertoar, och responsen har varit väldigt god.

Spelställena för Orient är allt från Folkets Hus och Parker, danslogar, restauranger. Tillfällena är i huvudsak motions och trivseldanser där bandet är flitigt anlitade.

Så här låter Orient

Publicerad: 2013-12-23 11:21:18

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.