Veckans dansband 52: Per-Håkans

1 jan
Per-Håkans
Per-Håkans

Historien om per-Håkans går långt bak i tiden även om bandet inte funnits i mer än några år. Vi börjar rota lite i Sannex historik.

Sannex bildades som ett skolprojekt i slutet av 1970-talet, av bland annat ”Pelle”. Vid mitten av 1980-talet var det ett sexmannaband, som satsade på en proffskarriär. 1987 blev Sannex kompband åt Ann-Louise Hanson och i november det året blev det ett heltidsdansband, efter att i fem veckors tid ha jobbat med Ann-Louise på Cabaret i Stockholm.

Sannex medverkar i flertalet tv-program, i afton dans släpper flera full-produktioner och singlar. Den 3 mars 2001 lades det gamla bandet ned, för att nystartas sju dagar senare med nya medlemmar.

Efter att spelsuget kom tillbapa för Per-Håkan som var med och startade Sannex drog man i gång Top-Spin igen och efter en tid blev han medlem i Kenneth Hertz. Efter någo år drogs även Per-Håkans igång som ett ”hobbyprojekt”. Tanken var att spela lite hemmavid i Uppland 3-4 gånger i månaden.

Gamla orkesterkort på Sannex
Gamla orkesterkort på Sannex

Responsen från publik och arrangörer blev enorm. Bandet har på rekordtid spelat till sig en stor publik. Under 2013 har man cirka 100 jobb bokade runt om i landet. På spellistan hittar vi populära dansställen som Törringelund, Hedemoraparken, Liljekonvaljeholmen, Brunnsparken Örebro, Barvalogen, Bjärnum och Viking Line Cinderella och Rosella för bara nämna några ställe man är inbokade på.

Bandet består av Per-Håkan Helén som spelar gitarr och sjunger, Han har tidigare spelat med sannex, Kenneth hertz och Topspin
Mikael Ehmer spelar klavatur och dragspel. Har tidigare spelat i band som Sannex och Sunlights.
Björn Norbäck sjunger och håller takten bakom trummorna. Spelade tidigare i Polarna,Salta mandlar,Mac Olsson och Sannex.
Jörgen Hållen spelar bas och står även han för en del av sången. Han var med och grundade Sannex 79.

Per-Håkans på scenen
Per-Håkans på scenen

På skivsidan har man släppt en full-cd ”Kärleken ger vingar” ned tolv låtar på. Där trängs gamla härliga Sannexlåtar med andra covers. En ny platta finns med i planeringen.

Under 2013 är bandet även bokade till Malungs dansbandsvecka där man den 19 juli kommer dela scen med Starkens orkester.

Är ni nyfikna å bandet Per-Håkans är det bara att surfa in på bandets hemsida. perhakans.dinstudio.se

Bjuder er nedan på smakprov på hur orkestern låter.

Publicerad: 2013-01-01 17:17:37

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.