Veckans dansband 6: Canyons

4 feb
Canyons
Canyons

Canyons var mycket populära på 70-talet. Man gav upp spelandet 1981 för att några år senare sälja bandnamnet. Bandet var senare aktivt fram tills 1991.

Canyons var under sin första period ett väldigt framgångsrikt band med många framgångsrika låtar och musiker. De spelade in låten ”Jag har väntat på dig” (En svensk version av ABBA:s Ive Been Waiting for You) och hamnade på svensktoppen 1975 [1]. Det var två bandmedlemmar som var med hela vägen och detta var Kerstin Dahlberg och Hans Eng. 1981 avled Hans Eng och bandet lades då ner. Kerstin Dahlberg deltog i melodifestivalen med sången ”Här är min sång till dig” 1983 och hon placerade sig sexa.

Diverse kort på Canyons
Diverse kort på Canyons

1990 Spelade bandet in första dansbandsversionen av INGET STOPPAR OSS NU, resulterade i första plats på Skånetoppen och test på SVENSKTOPPEN, Låten spelades sedan in av bandet Black Jack som framförde låten i filmen med samma namn, det gjorde att låten blev känd för en stor publik.

2011 återbildades Canyons orkester efter en lång paus. Thomas Andersson startade då upp med en ny konstellation: Lena Lantz (sång), Mats Gustavsson (klaviatur och sång), Patrik Nordström (bas och sång) samt Joel Andreasson (trummor och sång).

Året efter gjorde man ett medlemsbyte och tog in Tina Svensson på sång. En riktigt go tjej som bland annat givit ut flera singlar med Riivaz orkester en egen full-cd under namnet Tina Riivaz. För något år sedan sjöng hon in en duett med Claes Lövgren på deras platta ”Dansvänliga låtar 2”. Tina är även uppskattad allsångsledare under ”Kul i dalen” som går av stapeln varje år.

Bjuder er på två låtar med Canyons från olika tidsepoker

Publicerad: 2013-02-04 03:01:28

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.