Veckans dansband 8: West Lights

17 feb
West Lights
West Lights

Denna vecka har vi hamnat i en liten ort som blivit rikskända för att få fram bra dansmusik.
Vi är i en liten tätort i Dalarna som heter Älvdalen. I kommunen bor det ungefär 1800 personer. Kändisar på orten är bland andra Albin Hagström som är mest känd för sina musikinstrument Hagström och då framför allt dragspel. Här hittar vi även skidskytten Lotten Sjödén, vissångerskan Kerstin Forslund och de som kanske är mest kända ute i landet nämligen Larz Kristerz orkester.

Men det är inte enbart Lars Kristerz som kommer från denna vackra byggd. Här ifrån kommer även veckans dansband som heter West Lights. Bandet spelar dansmusik kryddat med ett härligt countrysound.

Bandet West Lights består a fem härliga musikanter. Fyra medlemmar i bandet Bengt, Daniel, Göran & Gunnar kommer ifrån Älvdalen, femte medlemmen Kent kommer ifrån Vasaloppsbyn Oxberg i Mora kommun. Samliga medlemmar har erfarenheter från andra band som man spelat med. Man spelade på fyra medlemmar till en början men i oktober 2012 började Gunnar Korsmoe i bandet på steelguitar & dobro.

West Lights live på scenen
West Lights live på scenen

Man började på våren 2011 träffas och spela lite mest på skoj. Men man märkte snart att efter många års uppehåll börjar det klia ordentligt i fingrarna och man vill damma av instrumenten.
Så i februari 2012 fick bandet sin första spelning.

Men man kunde ju inte spela utan att ha ett namn? Arrangören måste ju kunna annonsera ut ett namn. Sagt och gjort började man klura på vad bandet ska heta. Efter många funderingar och förslag fram och tillbakaföreslog trummisen Daniel: West Lights. De andra i bandet tyckte det lät bra och så fick det bli.

På skivsidan har man gett ut en demoskiva som man skickar till arrangörer som ör nyfikna på att boka bandet. En ”riktig” skivinspelning är planerad för framtiden, men exakt när man kommer igång med detta är inte riktigt klart ännu.

Att synas och höras är viktigt. Förra året var man med på Siljanstoppen i flera veckor. Detta gav verkligen resultat och flera arrangörer hörde även av sig till radion för att få fatt i grabbarna.

West Lights
West Lights

Bandet består av:
Bengt Andersson: Sång, keyboard, gitarr & Saxofon.
Daniel Johansson: Sång & trummor.
Göran Back: Gitarr.
Kent Manfredsson: Bas & körsång.
Gunnar Korsmoe: Steelguitar, dobro, dragspel & körsång.

Här kommer ett smakprov på bandet.

Publicerad: 2014-02-17 01:11:07

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.