Veckans dansband 9: Perry Band

24 feb
Perry Band
Perry Band

Denna vecka har vi landat i mitt älska landskap Värmland. I Västa Värmland på norra sidan av Kyrkviken, som är en avgränsad del av sjön Glafsfjorden hittar vi den lilla charmiga staden Arvika. I Arvika bor det ungefär 1400 invånare. Listan på kända ortsbor som växt upp och verkar här kan göras väldigt lång. Tuva Novotny skådespelerska, Elis Eriksson möbelsnickare, Annika Marberg sångerska, Björn J:son Lindh pianist och kompositör plus en rad olika konstnärer och musiker. En annan kändis från bygden där racerföraren Kenny Bräck som kommer från Glava som är en liten ort utanför Arvika.

Veckans dansband har jag så klart också hämtat härifrån. Ett band som såg dagens ljus så sent som 2011. Men samtliga medlemmar är inga amatörer för det. Här finns rutin så det räcker och blir över. Flera av medlemmarna har pysslat musik innan dom ens lärde sig att gå. Gräver man i historieböckerna efter band som medlemmarna spelat i så dyker band hittar man flera välkända namn. Country Family, Ji Coos, Manfreds, Johnny Sandins och Pär-Rhunes är några av dem.

Diverse dansband
Diverse dansband

Innan man tog namnet Perry Band spelade man som Roger Lööfs. För att få en mjuk övergång till det nya bandet kom man på en genialisk idé. På ”premiärspelningen” i Norge spelade man Roger Lööfs upp till dans och kvällen inleddes precis som vanligt. Under pausen skedde förändringen. När bandet kom tillbaka på scenen hade de bytt såväl kläder som backdrop och bandet hade fått ett nytt namn – Perry Band.

Perry band live
Perry band live

Den gemensamma nämnaren för medlemmarna är countrymusiken Tidigare spelar man mycket mer klassisk mogen dansband. Det har man ändrat lite på nu. Men tanken är inte alls att Perry Band ska vara något modernt dansband, inte alls. Men har man med sig medlemmar som har en massa av country och rock i sig, passar Perry Band förstås på att utnyttja det.

Men varför döpte man namnet bandet Perry band? Man hade ju lika gärna kunnat ta namnet Rolf-Thomaz, Hans-Thomas med Liselotte eller något annat mer dansbandsklingande. Perry är ett Arvikauttryck som betyder … perfekt … eller något sådant. Och perfekt är just vad deras musik är för att få fart på dansfötterna. Man rycks med och kan inte så still.

Speltillfällena för Perry band är allt från privata fester till spelningar i bygdegårdar, folket hus och parker, dansrestauranger. Inget ställe för stort eller litet. Närheten till Norge gör att man gärna åker över dit och spelar upp till dans. Där har publiken verkligen tagit bandet till sitt hjärta.

Medlemmarna i Perry Band
Medlemmarna i Perry Band

Bandet består av:
Liselotte Sivertesen Carlson – Giatrr, sax, sång, klaviatur
Thomas Carlson – Gitarr, sång, munspel
Rolf Haglund – Gitarr, Bas, Kör
Hans Johansson – Trummor, Sång

Publicerad: 2014-02-24 00:50:56

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.