Vid Granbergsdals hytta

24 jul

Idag ar det tänkt vi skulle kika på lite loppisar i Karlskoga. Men det var ett tag tills de öppnade. Så vi beslöt oss för att ta en fika. Men här var det också stängt. De öppnade inte förrns senare på eftermiddagen.

Den välbevarade hyttan var i drift från 1642 fram till 1925. Här kan Du följa tackjärnsframställningens historia året runt. Sommartid är hantverksboden Hyttboa och Kaffestugan öppen.

På hyttbacken finns ett smidesalster ”Familjen” som är designad och smidd av Conrad Hicks från Sydafrika samt Roger Lund från Karlskoga Hammar & Hejarsmide, med inspiration från den sydafrikanska kulturen.

För barnen finns Naturparken som lär oss att vårda naturen och dess invånare samt uppleva och lära sig mer om den, på ett roligt sätt. För skolklasser och grupper finns spännande övernattning i hyttkamrer och kôlerkôjer.

Kaffeservering erbjuder hembakt bröd, smörgåsar, dricka och glass. Onsdagar är Våffeldagar och på lördagar kan man smaka på bärpajer. Under vissa söndagar på sommaren har man musikunderhållning.

Publicerad: 2018-07-24 11:02:58

admin