Vilken kväll det blev med Donnez

12 jun

Upperudslogen Molkom
Upperudslogen Molkom

Oj oj oj vilken kväll det blev med Donnez i Upperud i lördags. Säsongsrekord tror jag också det blev. 440 personer var där och dansade. Riktigt kul. Stärkte av en tidigare fotbollsseger med IFK Ölme på eftermiddagen for vi upp till logen i Molkom. Idag var en tjejkompis vid namn Carina med i bilen. Hon skulle för första gången uppleva Upperudslogen och Donnez. Hon hade hört så oss berätta så mycket got om denna logen.

Ungefär kvart i åtta rullade bilen från Kristinehamn. Vi stannade i Väse för köp av batterier och dricka.
Det är viktigt att man dricker mycket när det är varmt. Jag brukar alltid ha extra vatten med mig men hade glömt det denna dag. Så detta fick vi åtgärda vid Rasta i Väse.

Kom sedan upp till Molkom i god tid innan grabbarna började spela. Vädergudarna hade lovat regn på kvällen men de var något vi blev förskonade av som tur var. Det blev en sval kväll, kanske något kylslagen dom sista timmarna tycker jag. Dock var det inte lika kallt som förra veckan när Stensons spela,de, och dom hade haft en temperatur på blott 7 grader.

Donnez hade denna kvällen en vikarie för Carl-Johan Stifors som är pappaledig. Hans plats har i sommar ersätts av Micke Strömqvist.En kille som tidigare spelat blues, rock och aldrig spelat dansbandsmusik förut. Detta var ett energiknippe av sällan skådat slag. Vilken scennärvaro grabben har. Förutom att vara fenomenal på att spela gitarr trakterade han även munspel med bravur. Det blev en riktigt bra krydda i vissa låtar.

Som jag skrev tidigare var det premiär för Donnez på Upperudslogen. I bland på vissa ställe kan publiken vara avvaktande för ”nya band”. Men inte här. Visserligen är nog inte Donnez nya för publiken då dom ett flertal gånger besökt Forshaga Folkets hus. Men det märktes att Donnez dragit dit en massa folk som inte annars brukar besöka logen. Hoppas bara dom återkommer på fler danskvällar.

Vad tyckte då min vän Carina om bandet och stället? Superlativen haglade från hennes mun. Inte en dålig låt på hela kvällen sa hon. Trevligt ställe med trevliga arrangörer. Jag kan bara hålla med. Det är väldigt trivsamt att komma till Upperudslogen i Molkom.

I pausen så gick vi till bilen för att fika på medhavda mackor, dricka och kaffe. Det är något speciellt med att fika utomhus på sommaren. Under fikat avhandlade vi ämnen som gamla lärare vi mindes från skolan och förstås kommande danskvällar. Vad som blir nästa danskväll för mig är ännu inte bestämt.

Några timmar senare ebbade dom sista tonerna ut från Donalds vita dragspel. Vi kunde då se tillbaka på en mycket trevlig kväll tillsammans med härliga Donnez. Vilken energi bandet har. Dom gav verkligen allt denna kvällen och jag tror ingen gick från logen besviken. Resan hem gick smärtfritt och Jag kunde gott somna runt 02.15

Publicerad: 2012-06-12 08:05:08

admin