Wahlströms drog fullt hus i Kristinehamn

20 jan

Så varårets första danskväll för min del över. Dans i trettonhelgen är en mångårig tradition här i Kristinehamn. Till skillnad från förr så arrangeras det bara en danskväll per år på KCC. Det märktes att många väntat på denna kväll.

Kön ringlade sig lång utanför entrén precis som förr året. Många var det som ville in och dansa till Wahlströms från Vadstena som var kvällens dansband på scenen. Det var glatt både ute och inne. Stämningen var hög när bandet startade upp första dansen. Fullt dansgolv från start bådade gott.

Wahlströms är ett band som spelat här i Kristinehamn flera gånger. Vi trivs väldigt bra här och det är en härlig danspublik säger bandet. De startade sin bana som tonåringar 1985 och spelade fram till 2011 då man valde att lägga ner bandet. Sista spelningen gjordes på Brunnsparken i Örebro. Men 2016 gjorde man en bejublad comeback till danspublikens stora glädje.

Wahlströms drar en mycket blandad publik som dansar både bugg och foxtrot. Danspubliken som här är och dansar kommer inte enbart från Värmland. Vissa har åkt långt för dansa. Och det kan jag förstå när det är Wahlströms på scenen.

I pausen serveras det fika en våning upp för de som förköpt detta. När man löser sin entré kan man köpa en fikabiljett. På så sätt behöver man inte köa för att köpa fika i restaurangen. Då lämnar man bara sin biljett och tar sin kaffe/te och macka. Supersmidigt tycker dansarna. På många andra dansställen får man i bland stå och köa hela pausen vilket inte är kul.

Bandet spelade flera av mina favoritlåtar med dem. Det tackar jag speciellt för.

Närmare 400 personer hade löst entré. En siffra som man får vara nöjd med. Det känns som att det bara blir fler och fler för varje år som går. När bandets sista toner ebbat ut visade publiken inga tecken på att vilja gå hem. Stående ovationer resulterade i inte mindre än två extranummer. Helt klart så visade man att det fungerar att arrangera danskvällar i Kristinehamn.Sammanfattningsvis en mycket trevlig danskväll

Publicerad: 2020-01-20 11:28:15

admin