Veckans dansband 5: Dunderz

27 jan
Dunderz
Dunderz

Det är så trevligt i Finland så vi håller oss kvar här även denna veckan och hämtar veckans dansband i Kristinestad. Kristinestad (finska Kristiinankaupunki) är en stad i Svenska Österbotten i landskapet Österbotten i Finland vid Bottenhavets östra kust och har cirka 7 000 invånare

Från denna underbara pärla kommer Dunderz orkester. Detta band påbörjade sin musikkarriär i november 2007, då bandet endast bestod av trummisen Kim Österback, basisten och sångaren Lucas Appel och gitarristen Simon Norrvik. I ett senare skede kom även pianisten Madeleine Ingves och gitarristen Philip Andtfolk in i bilden.

Snart fick bandet ett antal uppdrag. Sedan de steg ut på scenen för allra första gången har de övat flitigt i sin replokal i Korsbäck. Ungdomarna studerar på lite olika håll men kommer alla från byarna kring Kristinestad.

De försöker att ses och spela så ofta det går. Våren 2010 kom ett medlemsbyte då Philip Andtfolk slutade. Man fortsatte med fyra medlemmar fram till våren 2011 då Marcus Hammarberg började i bandet.

Dunderz på scenen
Dunderz på scenen

Dunderz är ett ungt och mångsidigt som blivit populära i Svenskfinland och har många avverkade spelningar bakom sig. Bandet varvar gamla godingar med modern dansmusik, rock, country och deras egna låtar! Man har lyckats fånga både den yngre och den äldre danspubliken med sin musik och sitt trevliga sätt att uppträda.

På skivfronten har man har under sina aktiva år spelat in 2 st skivor hittils. Den första heter ”Corrine Corrina” och släpptes våren 2009, den andra heter ”Kärlek över alla gränser” och släpptes våren 2011
Låten ”My one and only” från skivan Kärlek över alla gränser med Dunderz kom på första plats i kategorin bästa dansbandslåt i sverige 2011 på SNL (Svenska närradiolistan).

Dunderz
Dunderz

2014 består bandet av:
Lucas Appel: Sång, Bas
Madeleine Ingves: Sång, keyboard
Kim Österback: Trummor, kör, ljud och ljusteknik
Simon Norrvik: Gitarr, kör
Marcus Hammarberg: Sologitarr, kör

Publicerad: 2014-01-27 00:04:02

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.