Gideons på Djäkneberget

22 jul
DJäknebergets dansbana
DJäknebergets dansbana

Ibland kan man få infall som man måste förverkliga. Just denna onsdag blev det ett riktigt trevligt infall. Jag hade långt tillbaka sett att mina vänner i Gideons orkester skulle spela upp till dans på Djäkneberget i Västerås denna onsdag. Sagt och gjort så ringde jag och bokade hotell i Västerås och drog dit. Det blev lite besök på diverse andra trevliga platser under denna semestertripp. Men vi spolar fram till onsdag kväll. Klockan är 18.15 och vi har gjort oss så fina vi kan med dom förutsättningar som finns.

DJäknebergets Restaurang
DJäknebergets Restaurang

Sommarvärmen med tillhörande sol och klarblå himmel prydde denna trevliga kväll. Eftersom vi bodde centralt så blev det en lagom promenad upp på berget. Man fick en rejäl portion motion av att gå alla trappor upp till berget. Det var en underbar syn att se Peter och de andra medlemmarnas miner på när jag gick framåt dansbanan. Alltid lika kul att överraska.

Djäkneberget är en riktigt underbar oas mitt i Västerås. Här arrangerar Djäknebergets Restaurang med stöd av Kultur-, idrotts – och fritidsförvaltningen dans varje onsdag under sommaren till populära orkestrar. Denna onsdag var det således dom trevliga grabbarna i Gideons från Eskilstuna som stod på scenen.

Innan spelningen
Innan spelningen
Bandet in action
Bandet in action

Det är alltid lika kul att besöka nya dansställen som man bara hört talas om och sett på bild. Vilken sorts publik kommer hit och dansar? Det hela artade sig till en riktigt trevlig kväll med mycket folk. Glädjande att se att det var så otroligt stor spridning på åldrarna i danspubliken. Man kan kort och gott säga att ”alla var där”. Det är precis så här man önskade att det såg ut på alla dansbanor i landet. Tyvärr har det ju blivit en uppdelning mellan dansare. Det är moderndans, mogendans, trivseldans, motionsdans och pro-dans. Skit samma vad det är för dans. Kalla det för dans och åk ut och dansa. Det verkar fungera i Västerås uppenbarligen.

En glad kapellmästare
En glad kapellmästare

Gideons var på ett riktigt gott spelhumör denna kväll. Att dom trivdes att spela på Djäkneberget gick inte att ta miste på. Orkestern har ju under flera års tid varit ett stående inslag i dansprogrammet varje sommar. Så varför bryta ett vinnande koncept? Att publiken gillade bandet var det inget tvivel om. Det var fullt på golvet från första till sista dans. Kunde se en liten tendens till ytterst lite mer folk när det spelades bugg. För bugg var något som Västeråsborna var duktiga på. Men även foxtrot.

Conny sjunger och spelar trummor
Conny sjunger och spelar trummor

Bandet började spela halv åtta och skulle spela fram till halv elva. Efter ungefär en timmes spelandes i det varma vädret tog dom sig en liten paus. Jag sprang ihop med två dansbandsmusiker uppe på berget. Eller en nuvarande musiker och en före detta musiker om man ska vara noga. Det var PG Einarsson från Junix och Göran Johansson (som nyss slutat i Junix) som dök upp och gästade danskvällen. PG hade tidigare på dagen spelat upp till eftermiddagsdans med sitt band Junix i Kolbäcks Folkets Park som ligger ungefär 2,3 min utanför Västerås. Det var ett trevligt besök av grabbarna. Alltid lika kul att prata lite dansband. I pausen passade vi även på att få i oss lite lättare mat. Vi hade tidigare på dagen käkat lunch så vi kände för något lätt. Resultatet blev två stekta med en massa pommes och gurksallad. Mums!!!

Danspublik
Danspublik

Efter pausen började det svalna lite men aldrig så att det blev kallt. På plats fanns inte bara Gideons utan även trevliga dansare och hårt inbitna Gideonsfans. En av den är Gunilla. En mycket trevlig tjej som jag tidigare träffat på båtspelningar som Gideons gjort. Alltid lika trevligt att träffas och snackas vid. Hoppas det inte dröjer allt för länge tills vi ses igen.

Robban sjunger
Robban sjunger

Klockan drog sig mot halv elva och Peter Berg som sköter snacket i kapellet påannonserade kvällens sista dans. Men det var bara vad han trodde det. Efter dansen blev stående ovationer. Vad gör man då som dansband? Jo spelar man i Gideons så ber man Robban haka på sig saxofonen och svänga loss i ett underbart saxofonmedley som inte gick av för hackor. Härligt Robban och Gideons. När dom sista danstonerna ebbat ut över Djäkneberget var det dags för lite gruppfotografering till bandets hemsida och danslogen. Sedan tackade vi av Peter, Conny, Robban och Hans för en trevlig kväll och vandrade sakta genom den ljumma natten tillbaka till vårt mysiga hotell. Tack än en gång grabbar för att ni gjorde min kväll.

Osten bakom sin klaviatur
Osten bakom sin klaviatur
PG och Göran
PG och Göran
Gideons orkester
Gideons orkester
Osten med sin gitarr
Osten med sin gitarr
Conny hittade en kamera
Conny hittade en kamera
Danspublik
Danspublik
Peter Berg sjunger
Peter Berg sjunger
Utsikt över Västerås
Utsikt över Västerås
Publicerad: 2014-07-22 00:47:58

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.