Längs Göta Kanal

21 jul
Längs Göta Kanal
Längs Göta Kanal

I dag blev det en trelig tur längs Göta Kanal som började med flera strandhugg om man säger så.

Men det hela startade i vätterstanden Askersund. Detta är en otroligt fin sommarstad. Skulle vara spännande och se hur det är här på vintern. Har hört att staden sover då. Här blev en hel del kort tagna i deras finns stadskvarter. Här blev det en även en otroligt god lunch på Wärdshuset Sundsgården som dagen till ära bjöd på Strömming, mos, skriat smör och rårörda lingon. Det smälte underbart i munnen.

Efter detta blev det en tur till Karlsborg. Där blev det glass. Glass i stora lass blev det. En bägare med 3 kulor vanilj, jordgubb och päron slog jag till med. Alltså en kula av varje blev det ju, inte 3 kulor av varje. Ha ha! Ni förstod säkert vad jag menade ändå.

Färden gick sedan vidare till Forsvik och Forsviks Bruk. Denna dag visade sig att det var motorträff som var mycket trevligt. Det artade sig till en enormt trevlig kväll med massor av fina fordon av allehanda slag. Tåg är alltid kul så det åkte vi här. Det var ett brukståg som man kör med. Bruksjärnvägen är uppbyggd i sin första och största etapp. Järnvägen sträcker sig nu från kanalen till Forsviks Bruk. Nu finns inte mindre än 470 m järnväg, plus några dubbelspår. Det blev en trivsam åktur.

Publicerad: 2014-07-21 16:03:18

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.