Dansbandsveckan i Malung är över

21 jul
Dansbandsveckan i Malung
Dansbandsveckan i Malung[ Foto/Copyright: Markus Redman

Så var Malungs dansbandsvecka över för i år. En mycket händelserik vecka som innehöll många trevligheter men även saker som var mindre trevligheter. Hur som helst så hoppas jag att alla som besökte Malungs dansbandsvecka fick en riktigt trevlig vecka med mycket, skratt, dans och trevligt umgänge. Kanske är det så att du fått nya dansvänner?

Jag hörde en hel del folk som i år trotsade sina favoritband framför andra nya band som dom inte hört förut. En stor eloge skall ni ha. Det är på så sätt vi utvecklar branchen. Nu har ni säkert fått tre eller minst fyra nya favoritband som ni tänker åka ut och dansa till fortsättningsvis.

Ett stort tack skall även arrangörerna har som bokar in alla dessa band och som lägger detta pussel till spelprogram. Det kan inte vara helt lätt. Ett plus för att ni fått med band från i stort sett alla dom nordiska länderna. Till nästa år se ni väl till att få med ett Åländskt band också?

Danspublik under Malungs dansbandsvecka
Danspublik under Malungs dansbandsvecka

Publikmässigt blev det inget rekord i år. Men vem bryr sig om det? Alla som var där hade det enormt trevligt och dansade så svetten lackade.

Nästa år firar Malungs dansbandsvecka 30 år och man har redan nu börjat planera för nästa års vecka. Ska man göra ett bra jobb gäller det att börja i tid. Jag är säker på att nästa års vecka blir minst lika trevlig som denna som det rapporterats om.

Nu denna vecka stundar två dansbandsfestivaler som drar i gång samtidigt. Det är den nya dansveckan ”Kongahälladansen” i Kungälvsparken och sedan Fryksdalsdansen i Sunne. Vi får hoppas att dessa blir riktiga publikfester.

Publicerad: 2014-07-21 14:32:33

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.