Nyårsfest med Drifters

22 jan
Drifters Orkester
Drifters Orkester

Årets sista danskväll och även den första har dom senaste åren varit tradition att förlägga dom till Brunnsparken Örebro för min del. Där har en orkester vid namn Drifters stått för musiken. I år var inget undantag. Fest och nyårsklädda for vi i väg till staden med 142 165 invånare. Staden som är kända för Peter Flack, Martin Stenmarck, Millencolin, Hjalmar Bergman och stadens stora sporklubb. Man är även kända för att ha ett av mellansveriges största och populäraste dansställen. Nämligen Brunnsparken och Regnbågen som är örebroarnas folkets Park

Erika Sjöström
Erika Sjöström

Landade en halvtimma innan dansens början. Efter att jackan lämnats in hälsar föreståndaren Ewa Neogard oss välkomna och bjuder oss på godis. Att komma till Brunnsparken är verkligen som att komma hem till någon. Det märks att både orkestrar och publik trivs här.
Till detta ställe reser man gärna långt och man har ett mycket stort upptagningsområde på publik.

Stellan
Stellan

Kl 20.00 drar Drifters i gång dansen och dansgolvet fylls snabbt med dansglada nyårsfirare från när och fjärran. Det syns på scenen att dom trivs med sitt jobb. Man blandar friskt mellan nya och äldre skivlåtar mixat med covers. Erica Sjöström strålar och visar sig verkligen från sin absolut bästa sida tillsammans med de övriga grabbarna i bandet.

Ronny in action
Ronny in action

Många har kvällen till ära gjort sig extra fina. Är det nyårsafton så tycker jag man kan piffa till sig lite extra. Det gäller både dansbandet och danspubliken. En sådan här dag kan man gott lämna sina ordinariescenkläder åt sidan för skjorta, slips och kavaj. Det är ju trots allt bara nyårsafton en gång per år.

Tim spexar till det
Tim spexar till det

Eftersom danstiden denna afton är 20.00 – 01.00 har man två pausar samt paus för att skåla in det nya året tillsammans med danspubliken. Alltid innan tlvslaget kopplar man in tolvslaget direkt från skansen som sänds på Sveriges radio. Så var det tänkt att man skulle göra även i år. Men tyvärr så gick strömmen just då och det blev helt nyst. Men det är sånt som händer. Man kan inte råda bot på teknikens under. Men nytt år med skål blev det ändå. Sen tog Ronny sin vana troget ton och stämde upp med publiken i vår nationalsång.

Eva Neogard
Eva Neogard

En tradition på Brunnsparken är att parkföreståndaren håller ett nyårstal. I år var det som tidigare år Ewa Neogard som höll tal tillsammans med Sören Persson. Hon talade bland annat om några nya spännande orkestrar som är inbokade under 2015. Eva berättade även lite om Brunnsparkens dansverksamhet. Hon tackade även all publik och orkestrar som gör Brunnsparken till vad det är. Undertecknad kan nog påstå att det är Mellansveriges största och bästa dansställe. Jag vet inget annat ställe som erbjuder tre danstillfällen i veckan.

Sören Persson tackade för sig
Sören Persson tackade för sig

Slutligen tackades en slitvarg av. Sören Persson som varit kvällsvärd på Brunnsparken i hela 26 år. Han kommer framledes ”bara” att arbeta under dom populära eftermiddagsdanserna man har på tisdagarna i samarbete med PRO. Sören tackade alla orkestrar och publik som han mött under alla dessa danskvällar på Regnbågen.

Sedan så började Drifters spela igen fram till klockan ett på natten. Men publiken ville inte gå hem. Det blev några extranummer innan man satte punkt för denna enormt trevliga nyårsafton. Och Drifters lovade så klart att komma tillbaka även nästa år.

Drifters
Drifters

Efter lite småprat med orkestern och kramar med bandet så tackade vi föreståndaren Ewa och kvällsvärden Sören för en fantastisk kväll. Hon verkade mycket nöjd med kvällen. Halv två rullade vi sakta med säkert hemåt Värmland med många fina minnen från kvällen.

Simon med sin bas
Simon med sin bas
Erika Sjöström
Erika Sjöström
Jag och Erika Sjöström
Jag och Erika Sjöström
Erika Sjöström
Erika Sjöström
Publicerad: 2015-01-22 23:11:08

admin