Säsongspremiär med Hedins

23 jan
Hedins Orkester
Hedins Orkester

Så var det dags att fara på årets första danskväll. Egentligen så startade ju året med en danskväll i och med Drifters på nyårsafton. Men detta var första kvällen som låg helt på 2015 om ni förstår vad jag menar. Platsen var Storfors Kulturhus där dom duktiga grabbarna i Hedins skulle svara för underhållningen. Denna trevliga orkester som består av följande medlemmar. Ola Nordén spelar gitarr, bas och sång, Conny Hedin spelar trumpet, gitarr, dragspel och klaviatur och sist men inte minst Christoffer Olofsson på trummor och sång

Sven och Kerstin var som vanligt på plats och tog entré och hälsa alla dansare god fortsättning. Detta är för imponerande 38 eller rent av 39:e året i rad arrangeras som danserna av Korpen Karlskoga Sven och Kerstin har lika beundransvärt och troget i alla år skött om danserna med en äran.

Hedins på scenen
Hedins på scenen

Det kändes bra att få vara med och sparka i gång danssäsongen i Storfors. Speciellt med ett sådant kompetent band på scenen. Hedins är ett band som spelat här flera gånger och är mycket omtyckta av publiken. Så dom vet hur man ska göra för att charma in sig hos Storforspubliken vilket egentligen inte är speciellt svårt.

Christoffer räknar in till aftonens första dans som består av låtarna ”Sången till dig” och ”Sitter här i regnet”. Två riktigt lugna låtar som följs av två lite snabbare. ”Till mitt eget blue Hawaii” tätt följd av ”All shook up” fick det bli. Elvismelodier går alltid hem på dansbanan verkar det som. Vi har ju alla någon form av relation till Elvis melodier.

Ola med sin gitarr
Ola med sin gitarr

En låt från deras nya skiva kommer härnäst. ”Sänd inga rosor” följt av ”Det är samma blåa ögon”. Den sistnämnda kommer från Lasse Stefanz repa. Efter fyra moderna är det dags för kvällens första gammaldans. Denna gången fick det bli en schottis. Glada dansar de runt på dansgolvet och bara har trevligt tillsammans. Det verkar som att det finns oskrivna regler att man skall börja med en shottis och sedan bjuda på en hambo, vals och sedan pariserpolka.

Christoffer trummar på
Christoffer trummar på

Danspubliken som är i Storfors är en oerhört genommusikalisk publik. Det märks att dom kan uppskatta musik. För det applåderas friskt mellan spelningarna. Raka motsatsen mot Skåne. Men där är alla så upptagna att hitta en ny dansparter så där har ingen knappt tid till att applådera. Men å andra sidan har dom ju enkel spel där nere i Skåne. Det vill säga att en dans är en låt. Här i Värmland består ju en dans av två låtar.

Conny med trumpeten
Conny med trumpeten

Just det där med musikalisk publik och orkester visades det prov på denna kväll. Hedins har något unik som inte alla andra band har. Dom har Conny Hedin. Då kanske ni undrar vad som är så unikt med denna grabb? Jo han spelar trumpet. Och just denna kväll tog Conny fram sin trumpet flertalet gånger och bjöd på många härliga instrumentala godingar. En av låtarna som publiken verkade gilla var låten ”O mein papa” skriven av schweiziska kompositören Paul Burkhard 1939 för musikalen Der Schwarze Hecht (The Black Pike). Ovationerna efter låten lät sig inte vänta. Jag tror att han till och med blev lite rörd efter alla applåder och jubel.

Danspublik
Danspublik

Det hela artade sig till en riktigt trevlig säsongspremiär med Hedins. Mycket folk som styrt kosan hit trots väglaget. Sven och Kerstin var som valigt nöjda med kvällen. Nu ser vi fram emot nästa dans då Gideons från Eskilstuna svarar för dansbandsmusiken.

Publicerad: 2015-01-23 22:32:01

admin