JAN og SUNNY BOYS – 25 år

2 feb

janogsunnyboys

JAN og SUNNY BOYS är ett danskt dansband som jag fastnat för. Bandet är kända från den danska topplistan ”Top Charlie”.

Jan & SUNNY BOYS firar 25 år i år. Gruppen grundandes redan 1985 , med Jan Madsen i spetsen. Kort därefter släppte man debutsingeln ”Hjallerup Marked”. Sedan dess har bandet givit ut ett flertal singlar, full-lp och cd.

JAN & SUNNY BOYS huserar ofta på DR’s program Dansktoppen, där dom haft fina 1:a platser. Då TV – hitlistan ”Dansk på Toppen” var aktuell var JAN & SUNNY BOYS flera gånger i toppen, bland annat med deras genombrottslåt ”jeg glemmer aldrig Melodien”. Den toppade listan i 10 veckor.

Bandet har aldrig under hela sin karriär haft abintionen att spela på heltid. . Man har andra civila jobb i veckorna. Kapellmästaren tillägger att han aldrig skulle göra detta för enbart pengarna. Det måste finnas en stor portion spelglädje också.Man driver och orkestern ytterst seriöst. Man har utrustning för två miljoner, och är helt och hållet professionella fritidsmusiker. Jan & Sunny Boys skulle lätt kunna spela mer än 150 gånger under ett år, så vi skulle kunna leva på det. Men det är trevligare att vi kan säga nej till jobb för att det inte ska bli så att vi spelar för brödfödan.

Jag har flera gånger då jag sände dansbandsradio på dansbandsdax haft nöjet att presentera och spela denna fina dansorkester.

Bandet består av:
JAN DALGAARD MADSEN – Truymmor & Leadsång
PETER BLOHM – Gitarr
OVE RASMUSSEN – Bas & Sång
HENRIK OLESEN – Keyboard & Sång

Publicerad: 2015-02-02 12:59:54

admin