Publiksnålt på första dansbandsmaratonet i Ransäter

30 jul

Hejsan!
Helgen den 30-31/12 arrangerades dansbandsmaraton på Ransäters hembygdsgård. Elva dansband från bokningsbolaget Rent Nöje i grums spelade; Björnes och Nikita, Cliptons och Beverliz, Keith Elwins och Torgny Melins, Danslaget och Peter Alvenfors Orkester, Jiws, Håkan Nordlöfs och Matz Rogers plus trubadurer. Dansen höll på fredagen på mellan 18-02 och på lördagen 11-15 och 18-02.

Det hela var mycket bra arrangerat. Men det var ett fel. Var höll publiken hus? Efteråt fick jag veta att pengarna tagit slut till Marknadsförening av festivalen. Detta medförde att flera band stundtals spelade för helt tomma banor. Dålig stil att inte annonsera bättre, men är pengarna slut så är dom. Nåväl, vi som var där höll igång som bara den.

Första dagen avslutades med allsång med Bengt Alsterlind som allsångsledare. De som inte hade gått och lagt sig ställde upp i allsång kompad av Torgny Melins och Keith Elwins.

Jag fick under dessa dagar stifta bekantskap med flera för mig nya band. Peter Alvenfors som gjorde mycket bra ifrån sig, Björnes med två sångerskor. Något band som inte imponerade var Mathz Rogers. Sorry grabbar! Andra band som var bra var; Torgny Melins, Danslaget, Håkan Nordlöfs, Cliptons, Nikita, Beverliz. Det var kul att höra Jiws från Norge.

Det var ju första året som detta arrangerades så det tar väl något några år innan det blir inkört, men med bra annonsering och marknadsförening tror jag på detta eftersom det är ett bra forum för mindre band. På dom flesta dansveckorna och festivalerna som arrangeras är det mestadels de större banden som medverkar


Publicerad: 2004-07-30 13:40:07

Dansbandsutställning i Alvesta

20 jul

Hejsan!
Målet för denna resa var Alvesta i Småland. Och nu kanske ni tänker, vad ska han till Alvesta och göra? Jo det är så att det några kilometer utanför Alvesta finns Kronbergs Museum tror jag det heter.

Där var det en dansbandsutställning. Man hade samlat ihop en massa gamla dansbandsskivor, kläder, dansannonser och annat nostalgiskt som hör till dansbandsbranschen Det var kul att se de olika kläderna som fanns förr. I dag är det nästan ofattbart att tro att dom gick upp så på scenen. För jag brunt och orange, rosa och rött är väl kanske inte det man kanske skulle sätta på sig idag kanske. Det var reda skjortsnibbar med stora vida byxor. En del band hade till och med hängselbyxor. Fräckt! I dag skulle det ses som fånigt kanske av dansband att bära det, men på 70-talet var det vanligt med hängselbyxor bland dansbanden.

Efter utställningen skulle vi fika här, men fann inget som föll oss i smaken. Vi åkte in till Alvesta Centrum och letade efter ett café Vi fann inget öppet café, så det slutade med att vi hamnade på Pressbyrån som finns vid Järnvägsstationen i nämnda stad.

Efter detta bar det av en sväng till Växjö där det var ovanligt dött. I och för sig var det första gången jag var i Växjö så jag vet ju inte vart folk håller till dr en sommardag. Sammanfattningsvis en trevlig dag.


Publicerad: 2004-07-20 13:40:07